segui  

Dag 4: Mechelen - Genk

da ivan.sey il Tuesday 3 August 2021 18:38

De straffe rit gisteren en de combinatie met een menu, gebaseerd op Gouden Carolus later die avond smeekten om een recuperatierit. En die kregen we: 120 kilometer doorheen de fruitstreek naar Limburg met als eindbestemming Genk.

We dopen deze rit heel graag om tot de ‘De Meester Classic.’ Onze jarige werd vandaag rijkelijk beloond met een tocht doorheen lokale streekproducten die door hem dan ook werden beoordeeld met een score op tien. De Duvalappelen en conférenceperen waren bij deze al gewaarschuwd, want de Meester is streng… maar rechtvaardig.

Deze tocht bracht ons ook doorheen mooie steden zoals Leuven, Sint-Truiden (met Ninaselfie) en Hasselt. Uitblazen deden we in Alken op een hemels plekje aan de Sint-Joriskapel.

Net voor onze aankomst in Genk wachtte ons nog een  specialleke: in Bokrijk reden we door het water en trakteerde De Meester ons met een heerlijke cava op zijn gezondheid. Bompie verwoordde het daarna op de fiets als volgt: Fietsen DOOR het water is leuk, maar AAN het water was het nog leuker.’ Tien kilometer later volgde de arrivé aan Hotel Ecu in Genk. Vanaf nu vertraagt ons leven zienderogen, met dank aan onze Limburgse vrienden.

Een topdag vandaag, zelfs met drie lekke banden, of zoals De Meester heerlijk verwoordde vandaag: ‘Een negen, maar dan allemaal tope.’ En dan moest het verjaarsdagsfeestje in restaurant nog volgen...  Ciaociao!

|

Commenti

Ann De Vos (Utente non registrato!) (olandese)

Top met een proficiat aan De Meester;-)

2 years ago - Inappropriato

Jan (inglese)

Bedankt om ons te laten meevolgen!

2 years ago - Inappropriato

lilidewilde (olandese)

Gelukkig geen overstromingen voor jullie en iedereen in het hotel binnen geraakt met de code. 👍

2 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB