segui  

Dag 3: Oudenaarde - Mechelen

da ivan.sey il Tuesday 3 August 2021 08:04

Vandaag stond de koninginnenrit gepland van onze zevendaagse door Vlaanderen. We begonnen waar we gisteren mee geëindigd waren: klimmen, klimmen en nog eens klimmeningeningeningen….

De Vlaamse Ardennen lieten ons druppelsgewijs binnen en dachten ons te verschalken met wat natte wegen. Niets van dat. Na de Varent, Edelaere, Kapellenberg, Fayte en Kortekeer was de rest geschiedenis. We waren klaar voor de Muur. Geraardsbergen ontving ons met een stralend zonnetje en vette kasseien. Slippende banden en applaus van wandelaars waren het gevolg. Fré en nieuwe aanwinst ADIR wachtten ons boven op met een verdiende bevoorrading.

We vertelden toen tegen elkaar: ‘Goh, nu is het recht naar Mechelen.’ Maar wat hebben we het Pajottenland onderschat. Geen enkele weg die niet klom of daalde, veel meer kasseien dan die Vlaamse Ardennen en twee venijnige steentjes gaven nog eens een lekke band bij Piet en de Buumratte als gevolg. Afzien, afzien en nog eens afzien. Na een stop aan het gesloten supporterscafé van Remco Evenepoel zetten we aan richting middagmaal. Een gestalte, ongeveer de grootte van een leerling uit de klas van De Meester, gaf aanleiding voor een extra stop. Remco, the manneke himself, stond wat graag een foto toe. We fietsten daarna naar een heerlijk middagmaal onder een stralende zon in Dilbeek.

Daarna vlakten we de rand rond Brussel af met een laatste 50 kilometer richting Mechelen met de Buumratte op kop. Brouwerij èn slaapplaats Het Anker wordt de ideale rustplaats voor een rit van dit kaliber.

Opnieuw een afsluitende quote, dit keer van Pascal, die zijn voorliefde voor rechtervoorspiegels van een Mercedes op een gebalde manier samengevat: ‘Was ik alliene, ik sloeg zijne spiegel deraf.’ Voilà, we zijn klaar voor Genk.

|

Commenti

lilidewilde (olandese)

Beste Edugostampers in de Ronde van Vlaanderen. De thuisblijvers zijn blij te mogen lezen dat jullie in deze moeilijke coronavakantietijd en weersomstandigheden kunnen genieten van de mooie belevenissen. De mooie beelden van de gereden routes vertellen ook het thuisfront veel. Wij zijn daar allemaal heel dankbaar voor. Vandaag hebben jullie in de groep een jarige. Van harte gefeliciteerd Stefaan. Vandaag mag je met de kroon op kop rijden. Veel succes mannen.

2 years ago - Inappropriato

rita nimmegeers (Utente non registrato!) (olandese)

Iedere dag opnieuw mooi verslag en indrukwekkende foto's. Goed bezig mannen! Ik kijk al uit naar het volgende verslag.

2 years ago - Inappropriato

Rudy David (Utente non registrato!) (olandese)

Beste Edugo-Bikers,
Het was me weer een genoegen jullie vorige zaterdag te mogen uitwuiven in mijn/ons geliefde Lourdes voor een originele Ronde van Vlaanderen t.v.v. kansarme leerlingen (Breënsfonds). Een Ronde van Vlaanderen die nu eigenlijk ook een beetje “Route 66” is, nietwaar Dirk? (hierbij de link naar een leuke cover ten behoeve van het moreel: https://youtu.be/IhJIB1rlOZI )
Ook leuk dat we weer kunnen meevolgen/meeleven via de blog (proficiat!). Deze week is het dan ook dagelijks: eerst Tokyo op TV, dan Edugo op PC!
Nog veel succes en misschien tot vrijdag bij de “aankomst” (afhankelijk van het uur: laten jullie nog iets weten via de blog?)

2 years ago - Inappropriato

Ann De Vos (Utente non registrato!) (olandese)

Weer zalig om het verslag te kunnen lezen. Ik kan me alles zo levendig inbeelden. Vooral de quote van Pascal😜. Hij heeft er zo nog gehad in het verleden die nog steeds meegaan☺️

2 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB