Follow  

Dag 9, maandag 17/12: Ngao - Lampang (85 km)

by Jan on Monday 24 December 2012 16:30

Vandaag zijn we relatief vroeg uit de veren: de bedden van dit rendez-voushotel zijn niet geschikt voor lange nachten - of toch niet voor lange nachten vol slaap.

Wanneer we om 08:10 vertrekken, is het mistig en fris. Zo fris dat we onze eigen adem zien. Niet dat we een verschrikkelijke ochtendbek hebben: we hebben ontbeten met gisteren gekochte (en niet zo lekkere) broodjes en (wel lekkere) verse ananas.

We nemen ook extra proviand mee, want afgaande op de kaart is er vandaag lange tijd weinig bewoning. Dat blijkt in werkelijkheid nog goed mee te vallen. De omgeving is beduidend minder druk, maar er zijn altijd wel standjes langs de weg wat je eten kan kopen. Goed tweede ontbijt/eerste lunch.

Het goede asfalt en het groene decor zorgen voor een heerlijke klim. Dit is een van de beste ritten tot nu toe. Nooit lange, vlakke stukken (want die zijn saai) en nooit te zware hellingen - tenminste, als je wat gewoon bent.

Na de ochtendklim komt het neer op uitbollen tot in Lampang. We stoppen onderweg nog voor de officiële middagmaaltijd, maar die valt een beetje tegen: de spiesjes die ik had aangeduid waren geen stukjes kipfilet, maar -lever. En ik maar opletten dat ik niet naar de gebakken kippenpoten wees.

Lampang dan. Deze stad is vrij groot. Een goede plaats voor een rustdag - een échte, deze keer. Via Crazy Guy On A Bike komen we in het Akhamsiri Home terecht. Niet superchic, maar de prijs/kwaliteitverhouding is oké. In het centrum zelf is Koffeebook een aanrader voor de grote smoothies en Thai teas.

Bij een rustdag horen taken als de was laten doen, deze blog niet bijwerken en naar de cinema gaan. Jawel, de cinema: voor 5 euro per persoon kunnen we kijken naar de (Engelstalige!) 3D-versie van The Hobbit, en dat in een privéfauteuil. Een aparte ervaring, dat zeker, maar niet zo apart als het propagandafilmpje voor de koning dat we te zien kregen: http://www.youtube.com/results?search_query=thailand+king+cinema - gelieve nu allemaal recht te staan uit respect voor zijne koninklijke hoogheid.

Morgen weer wat klimmen. Volgende halte: Lampuhn.

|

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion