Follow  

Dag 8, zondag 16/12: Phayao - Ngao (53 km + 7 km)

by Jan on Thursday 20 December 2012 15:27

Na de "rustdag" van gisteren is het weer tijd om in/op het zadel te kruipen. Vandaag rijden we naar Ngao, slechts 50 km hiervandaan. Dat is minder dan gisteren op de "rustdag", en naar alle verwachtingen minder zwaar.

Ik heb deze rit niet op voorhand gepland, en heb dus ook geen hoogteprofiel op mijn GPS staan. Toch ziet het er in Google Maps op mijn gsm doenbaar uit, hoewel dat moeilijk te zeggen is zonder schaal of legenda bij de grafiek. (WTF, Googles?)

Goh, eigenlijk stelt het niks voor, blijkt als we halverwege zijn. De klim na 20 km was af en toe inspiratie voor transpiratie, maar werd gevolgd door een erg lange bergafatie. Nu is het bijna uitbollen tot Ngao.

Zo vroeg zijn weer nog nooit aangekomen: het is maar iets na enen. Een korte rondvraag naar een hotel (met dank aan de geweldige app "Thai Basic Phrasebook" door Robert Theis) leidt ons naar het Somporn Resort, dat zoals eerder uitgelegd nogal -euh- "geschikt is voor mensen die nog snel een uurtje willen bijslapen". Net buiten de stad, naast de Highway 1, maar goed genoeg voor ons, al zijn sommige vlekken op gordijnen en meubelstukken ietwat verdacht.

Omdat hier in het "resort" echt niks te beleven is, fietsen we naar het stadje. Zoals overal in Thailand is hier eten in overvloed, en bovendien goedkoop en lekker. Primeur: saté met figuurtjes van Angry Birds. Apart.

|

Comments

Cate (Dutch)

jij kiest er de hotelletjes wel uit hé;-)

11 years ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion