Suivez  

Piotr Havik tweede in Berneaudeau

par Kenny DESAEVER le vendredi 6 avril 2012 17:13

Het Avia Fuji Youth Team werd afgelopen weekend opnieuw naar de dichste ereplaats verwezen in een grote wedstrijd. Naast de Belgische interclub in Moerkerke, waren Tiesj Benoot, Michael Cools, Aimé Degendt, Piotr Havik, Gianni Bossuyt en Emill Vandenabeele ook aan de slag in het Franse Berneaudeau. Een 1.1 Internationale wedstrijd waar alle Franse toppers, incluis de Franse kampioen present tekenenden.

De koers startte met 100km in lijn en 4 plaatselijke rondes van 7,5km. Dit maakte een totaal van 137km. Na de 1minuut stilte voor het tragisch busongeval en de neutralisatie waren de mannen van Avia al snel voorin te zien. Na 25km was er een draaing in het parcours, wat er voor zorgde dat er wind schuin op kop kwam te staan. Met 4 Avia-mannen is er toen geprobeerd het peloton te breken, maar de wind blies niet hard genoeg om dit voor elkaar te krijgen.

Na 40km is Gianni Bossuyt mee met de eerste goede ontsnapping van 12man. Piotr Havik komt 5km later aan het begin van de heuvel zone nog alleen aansluiten (na een gat van 50sec dicht te hebben gereden), dit maakte een veel belovende groep van 13man. Maar op 60km, vlak voor het einde van de eerste heuvelzone, kwam er een lang gerekt peloton aansluiten.

De grote groep brak echter in twee stukken . Uit het voorste peloton, waar vijf Avia renners aanwezig waren, reed Tiesj Benoot met 7man weg. 15Km later sloot er nog achtal aan, wat een kopgroep van 15man maakte.

De kopgroep bouwde de voorsprong uit tot 1min15 bij het ingaan van de plaatselijke ronden. Helaas viel Michaël Cools tussen de netels wat er voor zorgde dat hij lang moest achtervolgen op het peloton. Emil Vandenabeele kende zijn dag niet en moest in de plaatselijke rondes passen.

De Aviatoren wisten dat één renner in een kopgroep van 15 niet genoeg was. Na veel pogingen van de Avia mannen kon Gianni Bossuyt uiteindelijk in zijn eentje weg rijden om het gat van toen 1min tot een kleine 25sec te dichten ,maar dichter lukte jammer genoeg niet.

Met nog 20km te gaan reed Piotr Havik met twee renners weg uit het peloton, op de klim van de plaatselijke ronden raapte ze Gianni Bosuyt op, die jammergenoeg niet meer kon aanpikken na zijn lange ontsnapping.
Piotr sloot 10km voor de finish aan bij de kopgroep. Na overleg werd er besloten dat Tiesj Benoot voor de sprint ging en Piotr Havik nog alles zou proberen solo weg te rijden . Dit lukte wonderwel Piotr demarreerde op 1km voor de meet, hij pakte zo'n 20m voorsprong op de kopgroep en leek tot op 10m voor de meet te winnen,iederen zag Piotr als overwinnaar de speaker incluis tot dat de Fransman Nuns Thibaut helaas met een kattensprong in de laatse hectometers over Piotr heen kwam. Piotr aldus tweede en Tiesj vijfde.

Aimé Degendt werd nog 16de, na alleen weg te zijn gereden uit het peloton, wat er voor zorgde dat Avia-Fuij Youth Team (alweer) als beste ploeg finishte! Michaël kon ondanks zijn val nog 29ste worden en Gianni 34ste na een sterke koers. Emil bolde als 69ste over de streep

Opnieuw een sterk optreden van het Avia-Fuji Youth team, dat werd gevierd met een gezellige avond en een glasje champange in Le Mans.

Ajoutez commentaire

archive

Plus…

Catena : the one stop cycling community

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion