Suivez  

Tweede plaats Havik in Anjou Pays de la Loire

par Kenny DESAEVER le mardi 31 juillet 2012 08:39

Tiesj Benoot, Michael Cools, Gianni Colpaert, Julien Van Den Brande, Piotr Havik, Emill Vandenabeele en Dieter Verwilst verschenen zondag aan de start van de Franse interclub 'Anjou Pays de la Loire' onder leiding van ploegleider Kenny Desaever en sportief manaeger Rik Devoogdt. In perfecte koersomstandigheden kregen de renners zo'n 127 golvende kilometers onder de wielen geschoven, waarbij zes hellingen tellende voor het bergklassement.

Zoals steeds werd er van in de aanvangsfase stevig doorgefietst. Al vlug vormde er zich een groep van een zevental renners, met Michael Cools. Deze groep werd na tien kilomter opgeslorpt door twintig tegenaanvallers met hierbij Piotr Havik, Dieter Verwilst en Tiesj Benoot. Na veertig kilometer kwam alles echter terug samen en was dit het moment om een nieuwe aanval in te luidden. Veertien renners kozen het hazenpad, Aviatoren Cools, Havik en Verwilst tekenden present in deze kopgroep, die later de beslissende zou blijken.

De leiders werkte perfect samen en al gauw mocht de rest van het pak voor de verdere ereplaatsen strijden. Op de voorlaatste helling van de dag, vond Piotr Havik zijn tijd gekomen om de groep wat uit te dunnen. Hij vertrok op avontuur en kreeg een Fransman mee in het wiel. De felle reactie van de achtevolgers mocht niet baten, want de twee koplopers konden hun voorsprong langzaam aan uitdiepen tot een minuut. Dit ook mede door het prachtige afstoppingswerk van ploegmakkers Cools en Verwilst.

In een prangende spurt, moest Piotr de duimen leggen voor een sterke Fransman Grellier en eindigde op de 2de plaats. Michael Cools (7de) en Dieter Verwilst (9de) zorgden ervoor dat het Avia Fuji Youth Team zijn collectief sterke prestatie mocht verzilveren met een eerste plaats in het ploegenklassement. Julien Vandenbrande eindigde als 14de, Tiesj Benoot finishte in het fel uitgedunde peloton als 17de. Gianni Colpaert werd 20ste en Emill Vandenabeele 27ste.

Het Avia Fuji Youth Team werd door de Fransen bedolven onder de positieve kritiek, jammergenoeg was een tweede plaats opnieuw ons deel. Tot op heden mochten we reeds 18 tweede plaatsen noteren.....

Ajoutez commentaire

archive

Plus…

Catena : the one stop cycling community

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion