Suivez  

Opnieuw tweede plaats voor Avia-renner

par Kenny DESAEVER le mercredi 7 mars 2012 20:19

Het geluk stond dit weekend niet aan de zijde van het Avia Fuji Youth Team. In de interclub te Lillers, waar een reputatie te verdedigen was, werd Tiesj Benoot immers geklopt met een banddikte door Maxim Farazijn (CT DJ-Matic Kortrijk).

Op een geaccidenteerd parcours, met veel draaien en keren, werd het- mede door de regen - een ware uitputtingsslag worden in het Noord-Franse Lillers.

Na enkele schuchtere aanvalspogingen kiest, na ongeveer 30 km koers, een groep van negen de aanval. Hierbij een bedrijvige Avia-renner Michael Cools. Hun voorsprong loopt al snel op tot anderhalve minuut.
Omdat er maar één vertegenwoordiger aanwezig was van Avia Fuji Youth Team, kregen de renners de opdracht om de kloof te dichten. Door het harde werk scheiden er zich 13 renners af van het peloton, waarbij maar liefst 4 Aviatoren (Piotr Havik, Tiesj Benoot, Emill Vandenabeele en Gianni Bossuyt. Aldus vormt zich een kopgroep van 21 renners. Bij het ingaan van de laatste ronde van 35 km valt alles echter te herdoen.

Dit bleek het sein voor een beresterke Tiesj Benoot om samen met drie kompanen voor de aanval te kiezen. Ook Emill Vandenabeele en enkele Fransen kunnen de kloof naar de vluchters overbruggen, net als Piotr Havik en Michael Cools. Havik, de derde van Kuurne, probeert op tien kilometer van het einde een solo, hij neemt een handvol seconden, maar wordt even later door een select groepje, met Tiesj en Michael bij, ingelopen.

Pech voor Cools evenwel, hij krijgt af te rekenen met kettingproblemen en na een fietswissel en zwaar achtervolgingswerk, weet hij terug aan te sluiten in de kopgroep.

De zes mogen spurten voor de zege, hierbij is Maxim Farazijn net iets sneller dan Avia-renner Tiesj Benoot. Michael Cools wordt mooi 4de en Piotr Havik 6de. Emill Vandenabeele eindigde net buiten de top tien als 12de.

Door de prachtige prestatie van de ploeg, was de zege in het clubklassement voor Avia Fuji Youth Team.

Ajoutez commentaire

archive

Plus…

Catena : the one stop cycling community

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion