segui  

D30, woensdag 20 mei: Catania – Riposto – Taormina

da Jan il Sunday 24 May 2015 22:54

Vandaag laten we Catania achter ons, maar de Etna komt wel mee. Met zijn 3000 meter hoogte domineert hij het uitzicht aan de oostkant van Sicilië. Tenminste, als het niet bewolkt is (al dan niet veroorzaakt door de Etna zelf). Dat is het vandaag niet, dus zien we hem de ganse dag geregeld terug.

De rit is vrij vlak, op twee uitschieters na. De tweede daarvan is de klim naar Taormina, een dorpje gelegen op een heuvel met prachtig zicht over de zee en de Etna. Na het inchecken nemen we de kabellift van hoog op de heuvel naar de idyllische baai.

Wat we van ver niet zagen, waren de vele kwallen op het strand. Ik heb het dan niet over mediterraanse macho's, maar over de letterlijke blubberdingen. Tot zover de idylle. Niet getreurd, dan gaan we wel even voorzichtig in en direct weer uit het water, en beperken we ons verder tot wat strandlegerigheid. Ook dat is iets waarin ik deze reis geoefend word.

's Avonds eten we twee keer bijzonder lekker. Twee keer? Jawel: eerst dineren we in Ristorante Taormina, naar eigen zeggen "un piccolo paradiso" (een paradijs voor pistolets, kleine fluiten en hotelbedienden). Daar genieten we echt van de bruschetta, de zwarte risotto met inkt van inktvis, de spaghetti met de grootste vongole ooit, en de polpetti (gehaktballetjes). We bedanken voor het dessert, en krijgen nog een limoncello van het huis aangeboden. Daarna is het nog zoeken naar een gaatje voor hét Siciliaanse dessert bij uitstek: cannolo. Die hebben we daarstraks gekocht bij I Dolci di Nonna Rosa, en smaken ons zeer, al fresco op het marktplein.

Als we later (in de uitstekende B&B Al Bacio Taormina) wat meer info over cannoli en I Dolci di Nonna Rosa opzoeken, blijkt dat dit unaniem tot beste cannolo-zaak van Sicilië (en dus de wereld) verkozen te zijn. Zwaar, maar overheerlijk.

De jetset van Sicilië en omstreken komt naar verluidt graag van het goede leven profiteren in Taormina. Wij geven hen alvast geen ongelijk.

|

Commenti

Cate (olandese)

Zoveel ijsjes en klimmeters later kom ik weer boven water 😊. Net ook terug uit Italië, maar dan in het platte noorden (Venetië), waar de ijsjes ook niet slecht waren. Kleine bezorgdheid : je weet toch dat er alcohol in Limoncello zit. Heb jij dit opgedronken ??

5 years ago - Inappropriato

Jan (olandese)

Ik had eerst gezegd dat ik niet dronk, dus nam hij de fles limoncello en de glazen weg — ook dat van Liselotte. Het heeft nog enig Italiaans-met-haren-erop vereist om duidelijk te maken dat zij wél wou proeven. 😊

5 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB