segui  

D06, zondag 26 april: Porto-Vecchio – Bonifacio – ferry naar Sardinië (42 km gefietst)

da Jan il Tuesday 28 April 2015 10:45

Vandaag is het zoals gezegd onze laatste dag op l'Île de Beauté. Dat vinden we jammer, want Corsica was adembenemend in vele opzichten. Aan de andere kant is het ook tijd voor een nieuw land, met nieuwe indrukken, een andere keuken, en –ook welgekomen– betaalbare prijzen. Afgaande op verschillende websites is Sardinië stukken goedkoper dan Corsica. Allen daarheen, dus.

Om niet te snel aan te komen in Bonifacio, waar straks onze ferry naar Santa Teresa Gallura vertrekt, rijden we om via het binnenland. De kustweg zag er op Google Street View wat saai uit. Het binnenland daarentegen golft wat meer, en is dus interessanter. :-)

Bonifacio is klein, maar kan ons wel bekoren voor deze namiddag. We beginnen –nu we nog op Frans grondgebied zijn– met enkele crêpes als middagmaal: eerst een salée, en dan een sucrée. Samen met een vers fruitsapje is dat niet te versmaden.

Om 17:00 vertrekt de ferry, en nog geen uur later staan we op Sardijnse bodem. Wanneer we op het marktplein van Santa Teresa Gallura aankomen, lijken de clichéregisters opeens opengetrokken te worden: druk gesticulerende gesprekspartners en overal mensen die ijsjes eten. Welkom in Italië!

Eens ingecheckt gaan we naar het kleine maar prachtige strandje. U weet wel, dat strand waar de reis bijna fataal was afgelopen. Bij nader letselonderzoek door mijn meereizende biomedica bleek het allemaal mee te vallen, en kon ik me voortslepen tot aan een restaurant, waar we de tot nu toe beste pasta van de reis aten. Ook dát is welkom in Italië. Ik denk dat we het hier wel naar onze zin gaan hebben.

|

Commenti

Charles DELHAYE (olandese)

Dat is niet alleen andere lucht opsnuiven,maar ook andere cultuur,zo te zien;nu ja,als het weer wat meevalt dan is het al voor 50% goedgekeurd!😉

6 years ago - Inappropriato

Hilde.gommers2 (olandese)

Wat een verschil met Corsica, lijkt gewoon een ander werelddeel, maar echt mijn genre.
Geniet van de oudheid en natuurlijk de keuken.
Waar blijven de sardienen

6 years ago - Inappropriato

Liselotte (olandese)

De sardienen zijn waarschijnlijk door al die walvissen opgegeten 😉.

6 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB