Follow  

Het goede jaar is nieuw begonnen

by Jan on Saturday 3 January 2015 22:48

Inderdaad, dit wordt een goed jaar. Vanaf half april ga ik niet langer een lief hebben. Dat klinkt misschien niet als goed nieuws, maar het is puur een kwestie van veranderende terminologie. We gaan immers trouwen. Een beetje uit liefde, maar vooral omdat we graag reizen, en voor een lange reis is geen excuus zo goed als een huwelijk.

De route ligt nog niet helemaal vast, maar er zal veel gefietst (en gegeten) worden rond de Middellandse Zee. Grofweg: Corsica, Sardinië, Sicilië, Italië, Kroatië, Slovenië, en weer Italië. Prachtige landschappen en oneindige hoeveelheden pasta: kom maar op! Ik verwacht hier over een paar maanden geregeld verslag te kunnen doen en de thuisblijvers zo te doen watertanden. :-)

Wat zeker van pas zal komen op reis, is een gps. Even zag het ernaar uit dat ik een nieuwe moest kopen, want vorige zondag had ik mijn Edge 1000 verloren. Het was toen de koudste dag van de winter tot dan toe, en ik was met Spaak en Spier mee op de mountainbikeroutes in de buurt. Geen probleem normaal gezien, maar ik was met mijn trekfiets, niet met de mountainbike. Dat was dom, en na een snel maar schokkerig stuk merkte ik dat mijn gps niet meer op mijn stuur stond. Kak!

Maar een dag later kreeg ik dus al heuglijk nieuws: een eerlijke vinder had hem, euh, eerlijk gevonden. Hoezee! Mijn contactgegevens verschijnen op het scherm als je hem aanzet, en zo heeft hij mij bereikt. Ik was bang dat het toestel niet meer zou starten, want dan kon een eventuele vinder mij natuurlijk niet opsporen. Daarom heb ik nu mijn telefoonnummer op de achterkant geplastificeerd. Maar morgen ga ik toch maar op de gewone weg blijven, denk ik…

Fietsdoelen voor dit jaar heb ik niet echt: ik wou al langer meedoen aan Parijs-Brest-Parijs, maar ik denk dat het voor over vier jaar zal zijn. Dit jaar zal ik waarschijnlijk geen tijd hebben voor de kwalificatieritten. (Huwelijksreis, he. Hoe een mens lijden kan.) In augustus nog eens naar de Franse Alpen, en in tussentijd hopelijk veel fietsen, zowel op de weg als op de mountainbike.

Een volledig wetenschappelijk onderbouwde prognose: afgaande op het jaar tot nu toe, zal ik op 31 december maar liefst op 243 dagen gefietst hebben, en meer dan 15000 km gereden hebben. Want op nieuwjaarsdag 44 km (gps ophalen) en gisteren zo'n 80 km (op de piste), dat mag ik toch gewoon extrapoleren, he? :-)

|

Comments

Charles DELHAYE (Dutch)

Allereerst proficiat Jan,en voor de rest de gulden middenweg zoeken tussen genieten en lijden,maar dat zal,vermoed ik geen probleem mogen zijn,als ge binnenkort geleidt wordt;-)!

9 years ago - Inappropriate

Agostinho (Dutch)

Bij het lezen van de titel dacht ik al dat er iets " scheef " zat. Maar het zit blijkbaar allemaal goed. Proficiat met je beslissing en wens jullie beiden het allerbeste.

9 years ago - Inappropriate

Cate (Dutch)

Niets anders dan goede perspectieven ! Proficiat nogmaals met de grote beslissing, en ik kijk zeker al uit naar jullie reisverslag, "half" Europa doorfietsen is niet niks 😊

9 years ago - Inappropriate

Jan (Dutch)

Merci alledrie, dat komt helemaal in orde!

9 years ago - Inappropriate

Kristine (Dutch)

proficiat voor de grote stap 😉
Geniet van het mooie leven samen op en naast de fiets
Veel geluk!

9 years ago - Inappropriate

herbasti17 (Dutch)

Jan proficiat met je huwelijk en geniet van je huwelijksreis en je fietstochten maar toch voorzichtig zijn.

9 years ago - Inappropriate

Jan (French)

Bedankt allebei. Geen zorgen, genieten zullen we, met voorzichtigheid waar nodig en onbezonnenheid waar van toepassing.

9 years ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion