Follow  

Dag 12, dinsdag 15 december 2015: Noodlanding op Ibiza (Koh Rong → boot naar Sihanoukville)

by Jan on Saturday 19 December 2015 04:09

Na een bijzonder onrustige nacht is onze laatste ochtend op Koh Rong aangebroken. Het vooruitzicht van meer dan drie uur op een boot zonder toiletmogelijkheden te zitten, is niet meteen prettig gegeven Liselottes huidige toestand. Maar aan de andere kant: op het vasteland zijn er al wat meer faciliteiten. Zoals een (durf ik het nog te zeggen?) busverbinding, weg van Sihanoukville.

Maar zo ver is het nog niet: we besluiten dat het wenselijker is om eerst nog aan te sterken alvorens direct op een bus te kruipen, en boeken een nacht in een rustig en modern hotel in Sihanoukville. En wat een luxe, zeg: douches! Toiletten! Zandloze kamers! Wat een verwende westerlingen zijn wij toch. :-)

Even wat over Sihanoukville: het is een stad zonder ziel, volledig gericht op de toerist. In secties: grote hotels/resorts voor Chinese chichi's, even grote en protserige hotels/resorts voor Russische roebelrijkaards, en belachelijk veel guesthouses en "Ozzie-owned" cafés voor de bierbuiken en backpackers van Down Under. Mij doet het denken aan Ibiza, waar ik me zelfs als jonge snaak niet helemaal thuis voelde. Maar hey, als goedkoop feesten in de zon uw ding is: allen daarheen!

Disclaimer: dit blogbericht is niet gesponsord door de toeristische dienst van Sihanoukville.

|

Add comment

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion