Thomas Cook Sport Diamante Beach ****

Sorry, there is no information in your language for this point of interest. We do have this information in other languages:

francese

Thomas Cook Sport a un programma sur base hebdomadaire sous la conduite d'ex cyclistes professionnels tels que Jurgen Van Goolen en Patrick Deneut. Eéquipe professionnelle garantit une vacance cyclosportive sans soucis.

Le programme contient 5 excursions par semaine en différentes catégories. Les mercredis et samedis, on prend soit un jour de repos, ou l'on fait un tour individuel.

 • arrangement guidé de 5 jours = €99 pp pour 5 jours de cyclisme guidé
 • arrangement guidé de 3 jours = €65 pp pour 3 jours de cyclisme guidé

Cet arrangement se rend possible en combinaison de l' Hotel Diamante Beach**** et Roca Esmeralda***.  Un magasin de vélos se trouve en proximité de l'hôtel.  Les rendez-vous informatifs se trouvent dans le lobby des hôtels. Les randos partent à l'hauteur du magasin de vélos.

olandese

Calpe wordt omringd door de machtige bergketen Sierra de Aitana, veruit de mooiste regio aan de Costa Blanca.  Coll de Rates, Port de Tudons of Guadelest, het klinkt de fietsliefhebber als muziek in de oren.  Met niet minder dan 300 dagen zon per jaar is Calpe één van de snelst groeiende fietsregio's voor zowel professionele als amateur fietsers.

Fietsen met ex-profs aan de Costa Blanca
Calpe wordt omringd door de machtige bergketen Sierra de Aitana, veruit de mooiste regio aan de Costa Blanca.  Coll de Rates, Port de Tudons of Guadelest, het klinkt de fietsliefhebber als muziek in de oren.  Met niet minder dan 300 dagen zon per jaar is Calpe één van de snelst groeiende fietsregio's voor zowel professionele als amateur fietsers.

Begeleiding en Fietsarrangement reserveren
Ex-profrenner Jurgen Van Goolen staat samen met een team van  fietsbegeleiders garant voor een zorgeloze fietsvakantie. Twee maal per week (zaterdag en woensdag) is er een infomeeting waarop het programma wordt voorgesteld. Iedere week wordt er 5 keer gefietst in verschillende groepen. Op woensdag en zaterdag wordt er gerust of individueel gefietst, de huurfiets blijft wel ter beschikking.  In de drukkere weken worden de ritten begeleid door een Vuelta Turistica volgwagen met reservemateriaal. Wij bieden een variatie aan routes van 80 tot 140 kilometer per dag.  De ritten gaan over een heuvelend tot stijgend parcours waarbij de meeste beklimmingen een stijgingspercentage van 5 à 6% tellen.  Schitterende ritten naar Port de Tudons (1024m), Guadelest, Coll de Rates, het plateau van Vall de Gallinera of Vall d'Ebo zijn een uitdaging voor de geoefende fietsers.  Voor de iets minder fanatieke fietsers zijn er een aantal kortere ritten op licht golvend parcours voorhanden.

Vooraf boeken is geld besparen!  Je betaalt minder dan ter plaatse en je bent zeker van je deelname.

 • 5-daags begeleid fietsarrangement = €99 per persoon voor 5 dagen fietsen
 • 3-daags begeleid fietsarrangement = €65 per persoon voor 3 dagen fietsen

Inclusief:

 • IEDERE WEEK fietsen mét en leren vàn ex-profs
 • voorstelling progamma met welkomstdrink
 • rugzakje met infomap en nuttige tips
 • voordeelkaart met kortingen in lokale horeca
 • 5 (of 3) begeleide ritten naar keuze uit het weekprogramma
 • dagelijkse briefing over het parcours
 • technische assistentie in professionele fietswinkel
 • verzekering ongevallen & burgerlijke aansprakelijkheid
 • gebruik van beveiligde fietsenstalling
 • gratis Tackx rollenbanken ter beschikking
 • gratis gevulde bidon en kennismakingspakket sportvoeding op dag 1
 • korting op sportmassage
 • 1 x gratis toegang tot de wellness

Professioneel fietsmateriaal huren
Als fietser kan je heel voordelig een professionele carbon racefiets huren.  Zo loop je geen risico op beschadiging van je eigen fiets en bespaar je extra kosten voor verpakking en transport.  De carbon racefietsen zijn afgemonteerd met Shimano 105 (compact 50/34 10 speed).  Naast carbon racefietsen zijn er ook sportieve alu touring fietsen met plat stuur beschikbaar (triple 50/36/30 10 speed). De service en mechanische bijstand in de fietswerkplaats en onderweg worden verzekerd door het team van Vuelta Turistica.  Wie er voor kiest een eigen fiets mee te nemen naar Calpe dient rekening te houden met een supplement voor het transport van een fietskoffer.  Je wordt gevraagd je eigen pedalen en eigen fietshelm mee te brengen.  Helm verplicht!

Vooraf boeken is geld besparen!  Je betaalt minder dan ter plaatse en je bent zeker van je fiets.

 • €99 per fiets voor 7 dagen huur
 • €65 per fiets voor 4 dagen huur
 • €139 per fiets met Di2 voor 7 dagen huur (op aanvraag)

De huurfiets wordt enkel verhuurd samen met een fietsarrangement.

Bij reservatie ontvang je een document waarin je een aantal fietsmaten worden gevraagd.  Op deze manier garanderen wij een perfect afgestelde fiets op jouw maat.

Weekprogramma
Aankomstdag : zaterdag & woensdag 

Zaterdag
Aankomstdag/Rustdag.  Verwelkoming met voorstelling van het programma.
Afhalen huurfiets in de Vuelta Turistica fietswerkplaats (indien van toepassing).
Zondag
Voor de start van de 1e rit wordt iedereen van een gratis bidon met sportdrank voorzien. We starten rustig door de straten van Calpe en vangen na een paar golvende kilometers de klim aan richting Benissa.  Bovenaan de klim worden de groepjes ingedeeld bij de verschillende fietsbegeleiders en zet iedere groep zijn aangepaste route verder.  Afstand variërend van 70 tot 95 km.
Maandag
Vandaag neemt de 2e rit ons mee langs de kust via smalle wegen richting de idyllische baai van Grenadella.  Vanaf Grenadella wordt de rit verder gezet in de verschillende kleine groepjes. Afstand 75 km of via de beklimming van Montgo en Denia 105 km.
Dinsdag
De groepen kiezen vandaag allen dezelfde richting.  De 3e rit brengt ons na een mooie inspanning in het pittoreske bergdorp Guadelest.  Via een aantal variaties in het parcours en enkele extra lussen zorgen we er voor dat iedereen voldaan Calpe bereikt.  Afstand variërend van 80 tot 105 km.
Woensdag
Aankomstdag.   Verwelkoming met voorstelling van het programma. Afhalen huurfiets in de Vuelta Turistica fietswerkplaats (indien van toepassing).
Rustdag.  Op de vrije dag is er mogelijkheid om een sessie Core Stability en Yoga te volgen.  Deze sessie wordt geleid door ex-prof Inge Van Den Broeck.  De huurfiets is vandaag ter beschikking voor wie dat wenst.
Donderdag
Via Alto de Benissa gaat de 4e rit via golvend tot bergachtig parcours over Coll de Rates.  Dank zij de verschillende groepjes en snelheden is dit ook vandaag voor iedereen haalbaar.  Afstand variërend van 85 tot 125 km.
Vrijdag
Voor de liefhebbers van het zwaardere werk staat vandaag de finale 5e rit op het programma met schitterende ritten over cols zoals Port de Tudons, Alto de Callao of Vall d'Ebo.  Wie het vandaag iets rustiger aan wil doen kan kiezen voor een aangepaste rit naar Villa Joyosa.  Afstand variërend van 70 tot 135 km.  In de vooravond inleveren huurfiets in de Vuelta Turistica fietswerkplaats (indien van toepassing).

De Hotels
Dit fietsarrangement is enkel mogelijk in combinatie met Hotel Diamante Beach**** en Roca Esmeralda***.  De fietswinkel bevindt zich vlak bij de hotels Diamante Beach en Roca Esmeralda.  In de lobby van hotel Diamante Beach is er ook een kleine shop met fietsmateriaal.  De ritten vertrekken vanaf de fietswinkel.

http://www.thomascook.be/nl/_SCLH1DNS/hotel-diamante-beach.aspx

Indirizzo

Calpe, Spanje

Zoom

Sorry, there is no information in your language for this point of interest. We do have this information in other languages:

francese

Appelez Thomas Cook Sport:
+32 9 261 45 25 ou envoyez un mail à sport@thomascook.be

olandese

Bel Thomas Cook Sport:
09 261 45 25 of mail sport@thomascook.be

Last edit: 8 years ago da Bernard.V

Catena : la comunità ciclistica unica.

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB