segui  

Verslag ICL Kuurne

da Kenny DESAEVER il Wednesday 29 February 2012 18:35

In afwachting van de profs reden de juniores de klassieker Kuurne Brussel Kuurne. Voor Avia Fuji Youth Team verschenen Tiesj Benoot, Gianni Bossuyt, Michael Cools, Kevin Deltombe en Piotr Havik aan de start.

Van bij het begin hielden de renners er een fiks tempo op na. Vijf renners konden zich na een kleine vijf kilometer wedstrijd van het peloton afscheiden. Hierbij was Gianni Bossuyt de grote motor. Ook na de eerste beklimming (de Edelareberg), bleek hij de beste van de kopgroep, want één voor één reed hij zijn medevluchters uit het wiel. De sterke tweedejaars van Avia reed alle hellingen alleen op kop en kwam zo als eerste boven op de Kruisberg, Hotond, Cote De Trieu. Na 70km voorop gereden te hebben, werd hij ingelopen door een uitgedund peloton waar alle Aviatoren nog aanwezig waren. Sein voor de renners van Avia Fuji Youth Team om de wedstrijd nog harder te maken, maar ondanks de goede intenties en de vele aanvalspogingen, waarbij het peloton enkele keren in verschillende stukken werd verdeeld, bleef het peloton gesloten.

Een groot peloton verscheen in Kuurne voor de plaatselijke ronde van 15km. Hierin kende de Avia ploeg pech, toen zowel Tiesj Benoot en Michael Cools met een lekke band hadden af te rekenen. Net voor de finish wisten ze het peloton nog te vervoegen.

De laatste vijf kilometer was voor Piotr Havik het sein om het peloton met 2 metgezellen te verschalken. Ondanks het jagende peloton kreeg de sterke Nederlander een tiental seconden voorsprong. Bij het ingaan van de laatste kilometer werd de kopgroep nog vervoegd door een tweetal. Dit vijftal mocht spurten voor de overwinning, waarbij Niels Vanderaerden (CT Kortrijk) de snelste bleek te zijn. Piotr Havik werd knap derde en mocht mee op het Kuurnse podium. Kevin Deltombe spurtte zich naar een knappe 7de plaats. Ook de andere Aviatoren konden zich mooi plaatsen in het peloton: Tiesj Benoot (12de), Gianni Bossuyt (13de) en Michael Cools (29ste).

Avia Fuji Youth Team eindigde op een tweede plaats in het ploegenklassement.

Aggiungi il tuo commento

archivio

Più…

Catena : la comunità ciclistica unica.

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB