Folgen  

Dag 13 : Biskaretta - Irache : 85km

von Bernard(nl) den Dienstag 11 September 2012 18:09

Totaal 1435km

Parcours :
deel 1 : http://catenacycling.com/nl/ride-the-world/detail/12408-dag-13-biskaretta-irache-deel1
deel 2 : http://catenacycling.com/nl/ride-the-world/detail/12409-dag-13-biskaretta-irache-deel2

Een verschrikkelijke dag, ik hoop dat ik niet ziek aan het worden ben.

Deze morgen ben ik om 7u opgestaan, ik had zalig geslapen maar had het gevoel dat er nog wel een paar uur bijkonden. Aan tafel zit ik eerst een kwartier alleen met Mr&Ms Samsung. Onze conversatie komt niet echt op gang. De aangebrande stukjes stokbrood worden opgediend door een andere dame, ik vermoed de zus. Nog norser en forser. Als dochter Samsung binnenkomt heb ik net gedaan met eten en laad mijn fiets. Het is zeer mistig, maar droog. Na één uur heb ik 26 km afgelegd. Een prachige afdaling langs de Erro. Was het gisteren de Ventoux, dan vandaag de Gorges de la Nesque, een prachtig decor.
Ik heb gekozen via deze weg Pamplona te vermijden.

Ik rij een tijd samen met Henk, die ik langs de weg ben tegengekomen. Bij elk klimmetje moet ik lossen. Ik weet niet wat er scheelt met mij. Geen jus, geen kracht, ik heb koud, mijn termometer geeft nochtans 25° aan. Ik stop om een stuk chorizo te eten en rij door. Henk (59) vertelt dat hij op zijn 23ste op zoek was naar zichzelf en een Indische prof heeft ontmoet die hem heeft geleerd de kracht van het uiterlijke op het innerlijke te richten. Sindsdien is hij elke dag gelukkig opgestaan. Hij ziet er ook gelukkig uit... Hij is nu anderhalve maand onderweg sinds half april.
Hij wil even stoppen, ik rij door. Ik wil zo rap mogelijk in Irache zijn. Verschrikkelijk moe.

In Puenta de la Reina ga ik een prachtige kerk binnen. Binnen nog véél mooier. Bijna volledig afgewerkt met goud. Ik blijf er even zitten. Ik heb het zo verdomd moeilijk vandaag. Ik haal een stempel in de office du tourisme en rij de historische brug over. Ik wil boven de brug even stoppen om nog een stukske te eten. Maar bedenk dan dat er heel wat toeristen, en pelgrims, een foto willen van die brug, waarschijnlijk liever zonder mij. Ik rij door en eet dan maar aan het eerstvolgend kruispunt. Nog 22km. Ik kan niet meer. Het is 28° en ik ril op mijn fiets. Ik ben doodop als ik aankom bij het hotel Irache, met ernaast de camping. Ik had een kamer geboekt in een bungalow op de camping. Maar upgrade naar een kamer in het hotel.

Ik douche, was mijn kleren en ga naar het restaurant. Ik eet de helft van het buffet op… Ik ga een half uurtje wandelen maar kan bijna geen trap op. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik ga een uur op mijn bed liggen maar lig te draaien en te keren. Ja, als ge een half buffet opeet… Om zes uur sta ik op en zie dat het heeft geregend. Aan de balie zegt men mij dat wifi plat ligt door de storm. Storm ???
Blijkbaar toch efkes vast geslapen.

Ik ben in de winkel een fles water gaan kopen, een zakske chips met zout en een fles drinkyoghourt. Mijn eten voor vanavond. Ik wil om 21 uur in mijn bed liggen en uitslapen. Morgen moet ik slechts 55km rijden tot Navarette.

|

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion