Suivez  

"Een ongeval. Wat te doen?" + andere verzekeringstips!

par BROSCH Mario le lundi 18 novembre 2013 18:05

Hierbij een link naar de pagina van Wielerbond Vlaanderen met info ivm verzekering en wat te doen bij een ongeval (pdf blad om af te drukken voor ongevalsaangifte):

https://cycling.vlaanderen/administratie/lid-worden/recreatief--lid-worden-/verzekering

OPGELET!!

In geval van een ongeval met een voertuig waarbij je in je recht bent, en indien je een familia verzekering hebt, is dit de prioritaire verzekering volgens de Belgische wetgeveing en dient men het ongeval aan deze verzekering aan te geven i.p.v. Wielerbond Vlaanderen.

Bijkomende extra verzekering mogelijk voor zij die recreatieve “wedstrijden” willen rijdenDe recreatieve vergunning bij Wielerbond Vlaanderen volstaat niet om deel te nemen aan binnenof buitenlandse wielerwedstrijden. Daarom stelt WBV een nieuwe bijkomende verzekering voor. Deze verzekering verzekert de leden van Wielerbond Vlaanderen tijdens de duur van het evenement op dezelfde manier als een renner. Dit geldt zowel voor wedstrijden op de weg als voor wedstrijden offroad. De verzekeringspolis van renners kan je vinden op de website van Wielerbond Vlaanderen. Er is uiteraard alleen maar dekking tijdens de wedstrijd zelf.

 

De recreantenvergunning alleen is dus niet meer voldoende!

Waarom deze nieuwe regeling? Om de grijze zone die bestond tussen recreatieve tochten en wedstrijden weg te werken. Onze verzekeringsmaatschappij zag in het verleden al heel wat gevallen door de vingers, maar kan dit niet blijven doen. Ook door de toename van de interesse in deze wedstrijden bij de recreatieve ledenvan Wielerbond Vlaanderen werd naar een oplossing gezocht. Men spreekt van een wedstrijd als volgende ingrediënten aanwezig zijn: een gezamenlijke start, een tijdsopname en de opmaak van een klassement.

Voor alle duidelijkheid: voor RECREATIEVE tochten in het buitenland volstaat de recreatieve vergunning wel!

Hoe aanvragen?

1. Stuur jouw aanvraag naar mathieu.bruyneel@wielerbondvlaanderen.be .

 

2. Stort 5,50 euro op volgend rekeningnummer: BE77 3930 0404 0242.

Indien je vaak aan dergelijke wedstrijden deelneemt het komende jaar, kan je overwegen om een mastervergunning (65 EUR/jaar) of een Funklasse MTBvergunning (55 EUR/jaar) te nemen. Met een Funklassevergunning kan je enkel aan MTBwedstrijden deelnemen. Met een mastervergunning kan je ookstarten in wegen cyclocrosswedstrijden. Met deze vergunningen ben je uiteraard ook verzekerd tijdens recreatieve tochten. Om de vergunningen te kunnen afleveren is het noodzakelijk om bij een erkende keuringsarts een attest te halen. Deze vergunningen kan je aanvragen door te surfen naar www.wielerbondvlaanderen.be en klik dan op word lid.

Let op:

Repatriëring is niet voorzien in de verzekeringspolis. We raden voor buitenlandse verplaatsingen aan om een bijstandsverzekering te onderschrijven (MUTAS of ex. eurocross).

Vermeld daarbij de naam van de deelnemer, de naam van de wedstrijd en de datum van de wedstrijd.

 

Réactions

BOSCH Mario (néerlandais)

Leden die van plan zijn recreatieve wedstrijden te rijden kunnen in het "Club nieuws" alle info bij de verzekeringstips vinden over de bijkomende extra verzekering voor zij die recreatieve “wedstrijden” willen rijden!

il y a 10 ans - Inapproprié

Ajoutez commentaire

archive

  • START TO BIKE le samedi 24 janvier 2015 12:53
  • "Een ongeval. Wat te doen?" + andere verzekeringstips! le lundi 18 novembre 2013 18:05
  • Wegcode Veloppem le mercredi 20 mars 2013 09:19
Plus…

Sponsors

HOOFDSPONSOR café st-elooi loppem HOOFDSPONSOR café st-elooi loppem

H&P keukens H&P keukens

HAARLOK DI kapsalon HAARLOK DI kapsalon

carrosserie AUTOCARE carrosserie AUTOCARE

SES Vanacker SES Vanacker

beenhouwerij Maertens beenhouwerij Maertens

Catena : the one stop cycling community

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion