Suivez  

Gante Barca rit 10

par ivan.sey le mardi 25 juillet 2023 21:13

Even terugkeren naar gisterenavond: het Hotel Logis Uzès Pont Du Gard gisteravond viel best mee, mooie kamers en een buitenluchtzwembad waarin onze helden konden verpozen en relaxen. Het was vrij druk hetgeen we zagen aan de zenuwachtigheid van het personeel. De menu viel best mee maar voor de afrekening van de consumpties was het voor hen onmogelijk om de verschillende rekeningen te splitsen en heeft ondergetekende alles vereffend, achteraf zal de verrekening door hem wel ontcijferd en geregeld worden. Toch een minpunt: enkele stoelen waren dringend aan vervanging toe, Piet kan er over meespreken toen hij er door zakte maar zich gelukkig niet bezeerde. Een lasser zou hier soelaas kunnen bieden maar dat hield hij voor bekeken. Het was zijn dag van de ongeluk(jes).

Iedereen heeft vrij goed geslapen en ontbeten zodat de cyclisten, na de klassieke foto bij het vertrek aan de inkom van het hotel, op een normaal uur en bij een temperatuur van 23° hun koersschoenen in de pedalen klikten om aan te zetten richting Saussines voor het eerste  ritgedeelte.

Zij doorkruisten op een flink tempo pittoreske dorpjes, zij genoten ondertussen van de natuur maar hielden af en toe ook eens halt bij de belvédères, attracties en de bezienswaardigheden die ze onderweg passeerden (zie foto’s) . De temperatuur viel vandaag best mee: ideaal weer om te fietsen, de wind was wel af en doen boosdoener. Dat ze er geen slakkengangetje op nahielden hebben we duidelijk ondervonden. Het schaamrood kwam eventjes op onze wangen omdat we een heel klein beetje te laat toekwamen op de plaats van afspraak. Ons trof zeker geen schuld en de renners hadden alle begrip. Wij hadden ondertussen een grootwarenhuis opgezocht om onze dagelijks boodschappenlijst af te werken (want we weten ondertussen ongeveer welke atleet welke spijs en drank verkiest) en we kochten een flinke portie ijs die de renners op de eerste tussenstop in hun drinkbussen deponeerden of gewoon in hun nek dropten om voor afkoeling te zorgen.

Met de volgwagen volgen wij zowel de bredere wegen maar ook af en toe (heel) smalle wegen om onze bestemming te bereiken, tussen genietend van de mooie landschappen. De korenvelden zijn nog amper te bespeuren, de akkers met zonnebloemen worden iets minder talrijk, de wijngaarden zijn niet te tellen (er kan dus nog veel wijn gedronken worden). Wij hebben vandaag ontzettend veel rotondes gepasseerd, grote en kleine, de ene al ronder dan de andere. We hadden soms het gevoel van op de kermis te zitten: rondjes draaien. Alleen vonden we geen flosj die we vroeger op de kermis probeerden te trekken. Natuurlijk niet, de flosj heeft Els terug meegenomen (inside joke voor de directe betrokkenen). Halfdronken van de vele rondjes draaien zochten we op de place de la mairie in St-Paul-et-Valmalle. We dachten even op onze positieven te komen maar alweer werden we in tijd verrast door onze bikers. We hadden ons nog maar net geïnstalleerd met tafeltjes en stoelen en daar kwamen ze elegant aangefietst. Spijs en drank werden vlug klaargemaakt en de renners kregen verbod om “les baguettes” door te snijden, kwestie van niet opnieuw met een bloederige toestand zoals gisteren geconfronteerd te worden (ondertussen is de snijwonde van Piet, mede door de goede verzorging van zijn kompanen, goed aan het genezen). Er werd gemeld dat er tijdens de fietsperiode al een aantal zaken (lees: een oplaadkabeltje van Stefaan, fietshandschoenen van Piet, …. ) zijn zoekgeraakt terwijl Franky meldt dat hij het elke dag moeilijker heeft om zijn valies nog dicht te krijgen. Misschien zullen er op het einde van dit boeiend avontuur toch nog ontdekkingen kunnen gedaan worden?

3/4den van de rit zat er op en de batterijen waren weer voldoende opgeladen om het laatste ritgedeelte van vandaag af te werken. Rond 15u arriveerden de sportbegeleiders aan hotel Le Sarac in Clermont-l’Héraut. Te vroeg want de deuren gingen pas om 16u open dus tijd voor Erik en mij om  al wandelend iets verderop in het dorp op verkenning te gaan naar een restaurant voor vanavond. Geloof het of niet maar alweer verrasten de cyclisten ons met de melding dat ze bijna aan het hotel waren. Wij zetten onze zoektocht onmiddellijk stop, keerden terug naar de parking van het hotel om hen hun dagelijks recovery klaar te maken.

De renners hadden er nog niet genoeg van, zij pakten hun fiets en begaven zich richting centrum  om een terrasken te doen en te zoeken naar een geschikte locatie voor het avondeten omdat er in het hotel geen restaurant is. Rond 16u gingen Erik en ik dan de praktische zaken i.v.m. de kamerschikkingen en het ontbijt regelen. We hebben tevens onderhandeld dat de stalen rossen in de garage mogen gezet worden zodat we niet, zoals gisteren, de fietsen in de bestelwagen hoeven op te bergen. Adembenemend hoe onze krachtpantsers hun fiets met zoveel zorg opbergen en sommigen daar zelfs een klapken mee doen.

Jammer genoeg kunnen we geen diepvriezer gebruiken om daarin de koelelementen te laten overnachten, we zullen morgen dus een grotere portie ijs dienen aan te kopen om de dranken en de toespijs voldoende gekoeld te krijgen.

Nog even verfrissen, beetje rusten om dan de interne mens te bevredigen terwijl de fietsdag wordt overlopen. Uiteraard ontbreekt het ons niet om leuke anekdotes boven te halen en onze dagelijkse quiz van meester Stefaan te spelen.

 

A demain!

 

|

Réactions

Kisha (Utilisateur non connecté ! ) (néerlandais)

Trappers, jullie zitten over de helft! De benen en de conditie worden steeds beter...geniet maar intens verder want volgende week zitten jullie niet meer op de fiets maar in het vliegtuig...hoe raar het ook klinkt.
Erik en Dirk, succes met jullie heel belangrijke opdracht, namelijk...aan bijna alle wensen voldoen van de renners...👊😋😀😀😀

il y a 9 mois - Inapproprié

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion