Suivez  

Dieter tweede in Ronde van Vlaanderen

par Kenny DESAEVER le mardi 31 juillet 2012 08:45

Bijna tweehonderd deelnemers verschenen aan de start van de Ronde van Vlaanderen voor juniores. Een grote ronde van honderd kilometer met de Kanarie-, Taaien-, Eikenberg, Valkenbenberg, Donderij, Haaghoek als voornaamste scherprechters. Het Avia Fuji Youth Team kwam met Gianni Colpaert, Floris Thore, Julien Van Den Brande, Dieter Verwilst, Kevin Deltombe en Tiesj Benoot aan de start.

Na een nerveuze aanvangsfase verschenen 5 renners in de kop van de wedstrijd. Hierbij werd het Avia Fuji Youth Team vertegenwoordigd door Gianni Colpaert en Julien Van Den Brande. Hun voorsprong op de eerste helling, de La Houpe, bedroeg zo'n 50 seconden. Net na deze helling diende Gianni de rol echter te lossen en tijdens de afdaling ervan had Kevin Deltombe af te rekenen met een lekke band.

Na de dubbel Taaienberg-Eikenberg vormde zich een kopgroep van 25 renners, iets later werd hun aantal nog verdubbeld. Hierbij voor het Avia team enkel de eerstejaars Julien Van Den Brande en Dieter Verwilst. Tiesj Benoot kreeg op de Taaienberg af te rekenen met een lekke band en op dezelfde helling kende Kevin Deltombe opnieuw pech met een aflopende ketting, waardoor hij enkele honderden meters te voet verder moest. Beiden verzeilden in een tweede peloton van zo'n 50 renners, samen met Floris Thore.

Vooraan kregen we een aanval van Dieter Verwilst. Hij bundelde de krachten met nog drie andere renners. Hun voorsprong liep op tot een minuut bij het ingaan van de twee plaatselijke rondes. In de achtergrond counterde een zeer sterk rijdende Julien Van Den Brande alle tegenaanvallen en kwam zo in een achtervolgende groep terecht van een negental renners.

Een tweetal kon in laatste instantie nog aansluiting vinden vooraan, zodat we een spurt kregen met zes. Dieter Verwilst eindigde in een milimeterspurt als tweede, na de Nederlander Van Dongen en voor Nathan Van Hooydonck. Julien Van Den Brande werd als 9de afgevlagd. Kevin Deltombe (82ste) finishte in het tweede peloton.

Het Avia Fuji Youth Team werd 6de ploeg op 33 deelnemende teams.

Ajoutez commentaire

archive

Plus…

Catena : the one stop cycling community

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion