Suivez  

Havik wint in Niedersahsen Rundfahrt

par Kenny DESAEVER le mardi 31 juillet 2012 08:44

Een sterk en gemotiveerd team stond vandaag aan de start om als één blok de gele trui van Piotr te verdedigen. Gisteren was de verdediging perfect verlopen en vandaag gingen de Avia Fuji Youth renners voor niks minder dan het geel.

Er moesten drie ronden van 38km gereden worden, wat een totaal maakte van 114,5km, op een constant glooiend parkoers, met twee uitschieters van een 3km en 2km klim. Het team van Denemarken begon van uit de start het tempo op te voeren, om na acht kilometer de eerste bergpunten te bemachtigen. Michael Cools die tweede stond in het bergklassement probeerde de eerste keer nog punten te pakken, maar de Deen was nog net iets te sterk. Na de eerste klim was het dan de beurt aan Avia om het tempo hoog te houden en de koers goed te blijven controleren. Zeer strategisch lieten de Aviatoren een klein groepje van 4 man weg rijden, zodat het groepje de bonificatieseconden weg konden pakken en in het peloton minder aanvallen waren.

Toch probeerde de Deen Krigbaum, die tweede stond in het klassement, de eerste ronde al aan te vallen. Dit liet Piotr niet toe en sprong daarom direct mee om vervolgens de aanval direct te counteren en te laten zien dat Avia er alles aan ging doen het geel te verdedigen.

Emil en Michael waren constant voorin het peloton om de koers in de eerste 50km te controleren en Aime en Gianni reden als 'yellowgards' aan Piotr's zijde.

Voor de tweede bonificatiesprint waren Otto Vergaarde en een Duitser weggereden, zij hadden het gat uitgebouwd tot 1'40”, 10km voor de bonificatiesprint. Piotr gaf het teken dat het gat kleiner moest worden en direct kwam de trein van Avia naar voren om het gat tot 40sec te verkleinen voor de bonificatiesprint. Na de bonificatiesprint kwamen de Zweden (4de en 13de in het klassement) met een uitval, die ook weer door Avia en team Rothaus werd terug gegrepen. De Denen hielpen mee om het gaat op de twee vluchters, op de klim van 3km, te dichten.

Toen was het nog 25km koers en was het aan Piotr om te reageren en alle demarrages van de klassement renners te niet te doen. Dit werd een lood zware opdracht, want het werd een vuurwerk aan demarrages. Eerst door de Zweden op de klim van 2km, direct daarna was het Jan Brockhoff, daarna de Ier Mullen en toen weer de Zweden. Piotr zat door het sterke team werk van de Aviatoren nog fris en kon overal goed mee springen.

In de laatste 15km reed de Deen Wang (8ste in het klassement) samen met een Zweed weg. Piotr bleef met de Duiste klassements renners controleren, tot op de laatste serieuze klim, 7km van het eind, er weer een spervuur aan demarrages kwam, waardoor er een kopgroep van 8man ontstond en waar Gianni tussen zat om het tempo eruit te halen. Emil, Aime en Michael waren weer iets hersteld en brachten het tempo in het peloton weer omhoog. Het gat bleef tot 5km voor de finish constant op 20sec, tot Aime en Piotr en nog een laatste snok aangaven en binnen 2km het gat dicht reden op kop van het peloton.

De Aviatoren bleven, om geen risico te pakken, attent voorin, waardoor Gianni als vierde de laatste bocht 300m voor de finish in reed. Helaas gleden Gianni en de eerste vier renners onderuit. Piotr die 10de de bocht door ging kon daardoor nog sterk naar een vierde plek sprinten en de overwinning van het geel extra vieren. Aime finishte XX ste, Michael XX ste en Emil XX de.

Florian die voor het eerst op het wereld toneel een meerdaagse fietsen, reed zijn koers dapper uit in het peloton. Over de streep maakte de 'groepsknuffel' het feest compleet.

De geletrui, die door alle Aviatoren werd verdiend, werd door alle Aviatoren getekend en aan Rik Devoogdt overhandigd als prachtige team overwinning! Als een geoliede machine hebben de Aviatoren de koers sterk gecontroleerd, wat tot dit prachtige resultaat heeft opgeleverd.

Ajoutez commentaire

archive

Plus…

Catena : the one stop cycling community

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion