Follow  

Eerste olympische startheuvel voor BMX in België

by FredV on Thursday 10 October 2013 09:05

Circuit Zolder start deze week met de bouw van een officiële 8 meter startheuvel op hun Lotto BMX track. Dit is nodig met het oog op de diversificatiestrategie, en met de komst van de UCI BMX World Championships in 2015. De fondsen om deze eerste olympische BMX startheuvel te financieren zijn gevonden dankzij Topsport Vlaanderen en de KBWB/WBV. Deze ‘ramp’ zal zowel qua hellingsgraad als qua hoogte voldoen aan de UCI-vereisten van een Olympisch, een wereldkampioenschap- en een wereldbekerparcours.

Organisator van het WK BMX 2015, BMX-club Circuit Zolder, reageert via Gil De Vis: “Het was hard werken en we bedanken dan ook alle betrokken personen en instanties. Het goede nieuws is dat het gaat om een permanente heuvel in beton. In de toekomst hoeven onze rijders dus geen dure trainingsverplaatsingen meer te maken. BMX-Club Circuit Zolder behoort nu met dit parcours tot de wereldtop. Vergelijk het maar met een Formule 1-circuit op BMX-niveau.”

Het BMX-bestuur van de club ziet dit project als een kans om te behoren tot één van de weinige echte BMX-clubs met dergelijk topparcours in Europa. Dit zorgt ervoor dat de grootste BMX-club in het land nu ook de hoogste BMX-club van het land wordt. Volgend jaar in april wordt de eerste Europese wedstrijd gereden op het gewijzigde parcours.

Infrastructure Manager Circuit Zolder, David Vanderbeek, geeft een woordje uitleg: “De plannen zijn getekend, de bouwaanvraag en aanbestedingsprocedure verlopen volgens het vooropgestelde schema. Als alles volgens planning verloopt, zullen we tegen eind november 2013 klaar zijn.”

Marc Wauters, Cycling Manager Circuit Zolder, vult zijn collega aan: “Dit is opnieuw een stap vooruit voor Circuit Zolder en Limburg, de fietsprovincie bij uitstek in Vlaanderen. Door de komst van de 8 meter startheuvel kunnen onze junioren en elite nu de aansluiting vinden met de wereldtop. Bovendien zullen we net op tijd klaar zijn met de bouw om rijders 3 jaar lang te kunnen klaarstomen voor de Olympische Spelen 2016 in Rio.”

bron : belgiancycling.be

|

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion