Follow  

Dag 9 : Bonnes - Cadillac 95 km

by Bernard(nl) on Tuesday 4 September 2012 13:30

Totaal 1060km

Zeer goed geslapen, om 6u30 opgestaan. 7u ontbijt met Marc en onze gastheer. Mevr. Heeft een lekker hoeveitje gebakken. Het gaat warm worden vandaag. Op tafel ligt een kaart van Bergerac. Precies België: zelfde contouren, de dordogne die noord en zuid scheidt en Bergerac als hoofdstad in het midden. Volgende week verkiezingen, blij dat ik er niet ben. Mr., een man van einde de zeventig schat ik, begint over ‘de crisis’, al gans zijn leven is er crisis, de politiek steeks alles op de crisis,… Vandaag moeten we volgens hem aandelen kopen. “Aandelen en goud, het is zoals met de vossen en de konijnen. Als er weinig eten is, hebben de vossen één jong, en dat eten ze soms nog zelf op, dus groeit het konijnebestand, dus is er veel eten en krijgen de vossen weer twee jongen, dus groeit het vossebestand en daalt het aantal konijnen, enzovoort… “
Voila, geen crisis meer.

Ik betaal 32€ en vertrek om 7u30, het is 18°. Na 4km zitten vlak naast de weg, in een weide, twee reetjes naar mij te kijken, ze springen 50m verder en blijven dan staan tot ik weg ben. Nog geen 2 minuten later hoor ik een meute honden, waarschijnlijk klaar voor de jacht. “vlucht hertjes, vlucht !”
Maar ’t is toch ook wel lekker…

Het is een prachtige route. Door de bossen. In de afdalingen ben ik voorzichtig, er is vers grint gestrooid. Als ik juist ben ben ik ondertussen de 1000km voorbij, maar ik moet dat vanavond eens controleren, ik kan zelf niet meer goed volgen. Maar het gaat goed vooruit, en het is warm, zéér warm. Al 28°. De tarmac plakt echt aan de wielen en knettert bij het loskomen.

Ik kom in ‘MINZAC’. Jacky (whats in a name) belde mij eergisteren en vertelde dat er een belgisch renner aan ‘ZINZAC’ moet geopereerd worden, door te lang in het zadel te zitten… Ik heb daar voorlopig geen last van. ‘MIGATTE’ daarentegen…

Ik ben op 20km van St-Emilion en heb nog geen wijngaard gezien ??? Pas in Tayac rij ik erdoor. En de komende 50km zal ik er tussen rijden.

Een valk vliegt een 10tal meter boven mijn hoofd. Prachtig maar hij blijft boven mij vliegen en zijn schaduw maakt hem nog een stuk groter. Hij ruikt een prooi die tenonder gaat in de hitte. Het is ondertussen 32°. In Saint-Emilion zet ik mij op een ingedekt terras, maar na tien minuten heb ik nog geen bediening gezien, en ik vertik het om zelf naar binnen te gaan vragen. Ik sta op en rij door naar een volgend terras. In ‘le medieval’ eet ik, voor de verandering, een salade landaise. Met zicht op de wijngaarden van ‘Ch. Tertre Roteboeuf’, waar we vorig jaar een schitterende rondleiding en degustatie hebben gekregen door Dhr. Mitjaville, filosoof en wijnboer.

Het is 34° en het blijft op en af gaan, ik krijg schrik van de Pyreneën. Ik heb nog geen andere Bepakte Vélo gezien, ze zouden nochtans vanavond allemaal tot Cadillac doorrijden.
Omstreeks 15u kom ik aan, ik haal een stempel in het Office du Tourisme en begeef mij naar ‘Chez Detrée’, een 2** hotel dat vanavond gesloten is, ik ben de enige gast en krijg een donker kamertje achteraan het gebouw. Maar het is zeer proper en met alle comfort. Ik heb alleen schrik voor mijn fiets, hij staat in een open garage in een steegje, welliswaar met twee sloten vastgemaakt, maar toch.

Nu zit ik op een tarrasje op het dorpsplein. Er is betalend WIFI. eigenIijk zou ik hier vanavond ook iets eten maar ik heb geluk, op het pleintje vlak vóór mijn hotel is er vanavond ‘le marché du terroir’ en je kan er vanalles proeven…

Het is nu 17u30, de Leffe smaakt, als Wifi hier werkt op mijn PC zet ik alles tegen 18u online en kan ik iets later nog eens Skypen met Audric en Katrien.

Morgen 106km tot Onesse.

Bon Weekend !

Parcours : http://catenacycling.com/nl/ride-the-world/detail/12367-dag-9-bonnes-cadillac

|

Comments

Jan (Dutch)

"Maar ’t is toch ook wel lekker…": haha, ik vond u al sentimenteel worden, maar die zin relativeert dat weer. 😊

11 years ago - Inappropriate

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion