Folgen  

Mijn Ronde 2014

von Heerser den Sonntag 6 April 2014 14:41

Na een afwezigheid van 5 jaar toch maar eens opnieuw ingeschreven voor de volledige afstand.

Het was vroeg opstaan want om 2.00h in de morgen ging de wekker af, alles stond al klaar dus inpakken en wegwezen. Omstreeks 4h15 bereik ik Oudenaarde en parkeer mijn auto op P2 Fabian Cancelara en dit moet ik blijkbaar onthouden, anders vind ik mijn parking nooit meer terug. Na nog wat gegeten en gedronken te hebben ben ik vertrokken naar de shuttle om mij naar brugge te brengen. Dit ging vrij vlot en dan heb ik nog geslapen in de bus. In het Jan breydel stadion wereden wij gedropt en ging het richting grote markt voor de start. Zoals altijd gaat het supertraag tot je buiten de stad bent en dan heb ik mij weer eens laten verleiden tot het aanpikken met een groep, de eerste 100 km werden afgelegd rond de 30 km/h gem.

Deeerste bevoorrading ben ik voorbij gereden, te veel volk en was voorzien voor de eerste 100 km, heb eigenlijk veel rode lichten gehad en voor een overweg heb ik ook nog moeten stoppen.

Op 120 km krijgen we de eerste helling nl. de wolvenberg. Dit zijn de hellingen + kasseistroken tot aan de volgende bevoorrading à wolvenberg, ruiterstraat, kerkgate, molenberg, paddestraat.

Na de bevoorrading op 142 km trek ik mij weer op gang met de obstakels à haaghoek, leberg, valkenberg, boigneberg, eikenberg. Op dit moment zit alles nog snor, goed eten en drinken.

Op 180 km ligt de volgende bevoorrading en wat nu komt is het moeilijkste van de dag, “De koppenberg” . Is stijl en de wielen zakken volledig tussen de kasseien  en op het stijlste stuk wil een vriendelijke man mij een zetje geven maar hou ik niet van en vraag hem vriendelijk zijn handen bij te houden want ik wil zelf naar boven rijden. Dan volgen nog de steenbeekdries, taaienberg, kaperij, kanarieberg, kruisberg, karnemelkbeekstraat.

De laatste bevoorrading ligt op 216 km en neem nog wat appelsienen en een favoriet gelleke, het gevoel nog steeds goed dus trekken we ons op gang met nog 2 hellingen en de eerste die er aan komt is de oude kwaremont en dit loopt wonderwel nog goed. Nu alleen nog de paterberg, nog 1 keer doorbijten en het zal niet in het gootje zijn want daar staat de nadar voor morgen. Nog 17,4 km tot aan de finish, hier zijn er geen problemen niet meer en bereik de finish met een heel goed gevoel. 1ste klassieker is een feit.

 

Besluit: Ik mag terug blikken op een hele goede Ronde van Vlaanderen waar het gevoel een constante was.

|

Kommentare

Charles DELHAYE (Niederländisch)

Proficiat en chapeau;zo vroeg opstaan en dan nog zo'n resultaat;ge moogt fier zijn op uzelf !

vor 10 Jahren - Nicht zutreffend

Bernard (Niederländisch)

Chapeau Marc ! Knap gedaan. Dan weet je ook wat die gasten vandaag doen hé !

vor 10 Jahren - Nicht zutreffend

Heerser (Niederländisch)

Bedankt voor de felicitaties.

vor 10 Jahren - Nicht zutreffend

Cate (Niederländisch)

Een terechte dikke proficiat, en dit op 9u14 ! (parking 2 Fabian Cancellara zal er wel voor niet veel tussen gezeten hebben zeker 😊. En blijkbaar dus ook nog niet teveel gehinderd door de talrijke deelnemers ...

vor 10 Jahren - Nicht zutreffend

Heerser (Niederländisch)

@cate bedankt, het was een mooie dag met helemaal geen problemen op de hellingen maar wel heel wat lekke banden gezien + een paar ernstige valpartijen. En ik heb blijkbaar de goede parking gekozen !!!

vor 10 Jahren - Nicht zutreffend

Agostinho (Niederländisch)

Goe bezig. Zou het ook wel aankunnen, maar ik haat kasseien. Hopelijk ben ik op tijd klaar voor de Waalse pijl. Misschien zit de Chouffe er ook in.

vor 10 Jahren - Nicht zutreffend

Heerser (Niederländisch)

Danku, en je weet wat ze zeggen "degene die er niet waren hebben ongelijk". Vlaanderens mooiste moet je toch altijd 1 keer gereden hebben. Wat de Waalse pijl betreft 70% op conditie en 30% op karakter dus dat komt wel goed, ik zie het hier wel.

vor 10 Jahren - Nicht zutreffend

Heerser (Niederländisch)

Bij deze wil ik iedereen nog eens bedanken voor de reacties op mijn document.

vor 10 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion