Folgen  

La Marmotte trekt naar de Pyreneeën

von Cate den Samstag 13 Februar 2016 15:54

La Marmotte Granfondo Alpes, de moeder aller cyclosportieven, breidt dit jaar uit en lanceert een reeks van 3 granfondo’s onder de noemer Marmotte Granfondo Series. Stuk voor stuk uitdagende events gekruid met de gekende basiselementen van een kwalitatieve cyclosportieve: prachtige parcours over mythische cols in het spoor van de historische helden van de wielersport.

Op zondag 28 augustus start in Argelès-Gazost de eerste editie van de Marmotte Granfondo Pyrénées, een heroïsche tocht van 163 km, goed voor meer dan 5.600 hoogtemeters.

De cyclosportieve start met een relatief gemakkelijke opwarming van ongeveer 20 kilometer. Midden in het massief van de Pyreneeën ligt de eerste lekkernij van de dag op je te wachten. De Col du Tourmalet (2.115m) is een 19 km lange, maar vrij gelijkmatige klim tegen een gemiddeld stijgingspercentage van zowat 7,4%. Nadat je in de buurt van de top het standbeeld van oud-Tourdirecteur Jacques Goddet hebt gegroet, kun je de afdaling aanvatten.

Hierna volgt de beklimming van de Hourquette d'Ancizan (1.564m) en vanuit Arreau begin je kort daarna aan de Col d'Aspin (1.489m). Wat later kom je in Sainte Marie de Campan en hier ligt de voet van … de Col du Tourmalet, die je nu van de andere kant beklimt. In het begin vallen de percentages nog best mee, maar wanneer je de eerste galerij in het vizier krijgt, beginnen die snel op te lopen tot boven de 10%.

Na een lange afdaling mag je als uitsmijter nog Luz-Ardiden (1.666m) naar boven. Dit skioord fungeerde al acht keer als aankomstplaats voor een Touretappe. De laatste winnaar hier was de Spanjaard Samuel Sanchez. Op 28 augustus mogen echter alle fietsers die de eerste editie van deze cyclosportieve tot een goed einde brengen zich winnaars noemen.

info en inschrijvingen

|

Kommentare

Agostinho (Niederländisch)

Da's zware kost. Vooral Luz Ardiden op 't laatste zal er flink op inhakken. Is een mooie klim, maar een kuitenbijter.

vor 8 Jahren - Nicht zutreffend

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion