Folgen  

Dag 8 : Charoux - Bonnes : 128,5 km

von Bernard(nl) den Montag 3 September 2012 14:30

Totaal 964km

Ik heb mijn wekker gezet om 5u45. Vandaag 130km, en het zou warm worden.

Gisteren ben ik nog een ricardke gaan drinken op de markt en om 19u heb ik op de terugweg een pizza tartiflette meegenomen. Ik eet hem op aan tafel met mijn twee pelgrimpoppen als gezellige toeschouwers… Om 21 uur kruip ik in mijn bed. Met de deur dicht is het te griezelig in mijn kamertje van drie op drie. Er komt licht door veel gaten en kieren, boven mij staan die twee poppen… Ik doe de deur terug open en ben eigenlijk blij dat er in de aanpalende woning ruzie wordt gemaakt.

Het is koud als ik vertrek 12°, mijn kleren ruiken naar 500 jaar pelgrims. Tegen 9u stijgt de temperatuur al tot 18°. Over de weg kruipen veel slakjes, ik moet af en toe zigzaggen, oeps…

Het gaat continu bergop, bergaf. Na 30 km springt vlak naast mij een ree-tje op in het graanveld. Het springt gedurende een tiental seconden naast mij en gaat dan naar links het bos in. Zalig gevoel.
Om 9u30 heb ik al 40 km gereden en drink ik eindelijk een koffie. In Jouldes, een onooglijk klein dorpje heeft op 6 juni een tuningfestival plaats, met op 5 juni een nocturne. Ik koop er een saucisse artisanale. Gelukkig maar, want de volgende 30 km ben ik niets meer tegengekomen om te eten.

Rond 13u stop ik in Ronsenac en bestel er in een klein barke, waar ik de enige klant ben, een plat du jour. Kip met jagersaus en tagliatelli. Iets later komt een BV aan. Weer een Nederlander met een hoogst originele naam ‘Leen’. Ik nodig hem uit bij mij te komen zitten . Hij bestelt ook een dagschotel. Blijkt dat en geen kip met jagersaus meer is… hij krijgt coq au vin. En nog een BV, weer een NLer, Marc. We zullen alle drie in Bonnes logeren, ik in B&B, de NLers op de camping. Toch rijden we elk afzonderlijk op ons eigen tempo. Nog 30km. Het is ondertussen 30°. Zalig.

Op een gegeven moment ligt midden de weg een slang te zonnen. Zeker 1 meter lang. Bij elk geluid dat ik nu hoor uit de grasberm duw ik iets harder. In Aubeterre haal ik nog een stempel. Ik ben teleurgesteld in het dorpje, had er meer van verwacht. Ze noemen zichzelf ‘un des plus beaux villages de France” Naar het schijnt is er wel een prachtige kerk volledig uitgegraven in de rotsen. Ik had geen tijd deze te bezichtigen.

6km verder kom ik bij mijn Chambre d’hôtes. Ook de camping ligt hier. Schitterend, ik heb een ganse bovenverdieping met balkon die uitkijkt op de camping waar de Nederlanders slapen… Hier zit ik nu dit verslagje te typen. Nadat de gastvrouw mij mijn kamer heeft getoond en een pintje heeft gegeven neem ik een douche en was mijn kleren. Die kunnen eindelijk eens drogen buiten in de zon.

Ik maak kennis met de campinggasten. Allen Fietsers. Een koppel NL’ers op tourtocht door Frankrijk, Marc van deze middag, die in Dax een vriend gaat bezoeken op een naturistencaming (zal schoon zijn met zijn koerstenue-tje in zijn lijf gebrand…) en een koppel ‘pelgrims’ uit Antwerpen . Leen zijn we kwijt, hij had nochtans hier afgesproken met de andere NLers.

Ik ga eten in de “Bar de la plage”, een fameus uitgebouwd frietkot waar het zeer gezellig zitten is bij het water. Ook Marc komt erbij. We eten er beide een entrecote met frietjes en drinken elk een caraf rode wijn (5DL). We hebben een gezellige babbel . Op onze terugweg komen we Antwerpen tegen, ze gaan nog iets drinken. Leen is er nog niet…

Het is nu 22u15, tijd om af te sluiten en van mijn balkon te verdwijnen. Ook in de tentjes zijn de lichten uit.

Parcours deel 1 : http://catenacycling.com/nl/ride-the-world/detail/12363-dag-8-charroux-bonnes-deel-1
Parcours deel 2 : http://catenacycling.com/nl/ride-the-world/detail/12364-dag-8-charroux-bonnes-deel-2

|

Fügen Sie Ihre Kommentare hinzu

Catena : die One-Stop-Cycling-Community

auf dem neuesten Stand bleiben

partner…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion