Gent – Gent-Zeehaven – R4 – Gent

le: 8.1.2016 par Jan

cyclisme

données de l'activité

Distance 26.6 km
Durée 00h 57m 38s
Vitesse moyenne 27.69 km/h
Dénivelé 57 m
Calories brûlées 768 kCal

télécharger ce parcours (gpx)  

Conditions de l'activité

Ik had zin om nog eens de haven in te gaan, maar dat was eigenlijk niet zo slim: serieuze rugwind op de heenweg, en dus serieuze tegenwind op de terugweg. Ik heb in de haven ook nog wat off-road gereden, met de trekfiets over grindwegen en door drassige weiden.

Ik had er eigenlijk nooit bij stilgestaan, maar dat hele gebied in de haven dat nu nog grotendeels braak ligt, is waar vroeger de Evergemse wijk Zandeken lag. Die is moeten sneuvelen voor de uitbreiding van de haven. Ik heb er in 2006 en 2007, voor de afbraak, nog foto's gemaakt.

Op het einde van de rit dacht ik liever lui dan moe te kunnen zijn, en mijn achterband in het tankstation op te pompen. Het is er zo eentje met een dik (auto)ventiel, en die band gaat nu al jaren mee. Helaas "voelde" de sensor van de benzinestationluchtpomp niet dat hij op het ventiel zat. Resultaat: platte band, en zeer behoedzaam naar huis. Gelukkig maar enkele honderden meters, en die Marathon Plus-band is zo stevig dat het eigenlijk amper opvalt dat hij plat staat.

COOL STORIES, BRO!

Réactions

Agostinho (néerlandais)

Was je na het keerpunt achteruitgereden, had je 'm ook in de rug gehad. 😜 En ja, de Marathon + is misschien geen band om records te breken maar hij is wel onverwoestbaar.

il y a 8 ans - Inapproprié

Jan (néerlandais)

😊 Een fiets met een vaste pignon heb ik niet. Misschien dat ik wel een van de huurfietsen van de wielerpiste mag meenemen als ik het plan uitleg? En er dan een Marathon op leg, natuurlijk. Ze zullen lachen als ze hem terugkrijgen!

il y a 8 ans - Inapproprié

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion