Suivez  

D31, donderdag 21 mei: Toarmina – Messina (46 + 10 km)

par Jan le lundi 25 mai 2015 21:45

Alias "de dag dat we verder rijden dan gepland", maar daarover zo meteen meer. Eerst een ommetje via het Teatro Antico/Teatro Romano/Teatro Greco van Taormina. Dat is een oud amfitheater dat teruggaat tot de oude Grieken, overgenomen was door de Romeinen, en nogal bruut werd gerestaureerd in de 19e eeuw. Vandaag is het een van de trekpleisters van Taormina. Aardig, en een prachtig zicht, maar natuurlijk niet volledig "echt" zoals vroeger.

En nu meer over die extra kilometers. We zijn lid van het WarmShowers-netwerk, een verzameling mensen die voorbijkomende fietstoeristen gratis onderdak aanbieden. In Gent ontvangen wij elk jaar wel enkele mensen, en dat is altijd aangenaam. Tot nu toe hebben wij op deze reis zelf nog geen gebruik gemaakt van de diensten van onze fietsende medemens, omdat er vrij weinig deelnemers zijn, of omdat ze geen plaats hebben voor twee personen, of omdat ze te ver van onze halfgeplande route wonen.

Maar vandaag dus wel: in Mili San Marco, tussen Taormina en Messina, kunnen we overnachten. Alleen: al snel blijkt dat we dat toch niét zullen kunnen. Niet door een gebrek aan gastvrijheid (wel integendeel), maar wel door een overmacht aan ongenode andere gasten: muggen. Liselotte reageert namelijk nogal fel op beten, en tegen –zonder overdrijven– honderden zoemers tegelijkertijd is ze niet opgewassen. Op een minuut tijd heeft ze al vijf steken, en dat levert telkens een plek van vijf centimeter doorsnede op. Hier blijven slapen in een kamer zonder muggengaas (en met reeds genoeg kolonies om een malariamoeras jaloers te maken) zou onverantwoord zijn.

En dat, beste kindertjes, is het spannende verhaal van die keer dat we "warm showers" wel erg letterlijk namen en na een snelle douche alsnog verder reden. (Mét een enorm schuldgevoel, vanzelfsprekend.)

|

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion