Suivez  

Verslag ICL Moerkerke

par Kenny DESAEVER le vendredi 6 avril 2012 17:12

Bijna 200 renners verschenen vandaag in de 'kasseiklassieker' Guido Reybroeck Classic in het West Vlaamse Moerkerke. Voor Avia Fuji Youth Team verschenen volgende renners aan de start: Kevin Deltombe, Bjarne Vanderbeken, Dieter Verwilst, Floris Thoré, Gianni Colpaert en Lorenzo Blomme.

Traditioneel was de start zeer heftig en het peloton hield er een ook meteen een rotvaart in. Na een twintigtal kilometer werd de volgwagen al voor een tweede keer opgeroepen (na 5km wisselde Floris al van fiets). Kevin Deltombe had af te rekenen met zowel voor- als achteraan een lekke band. Dit kon op geen slechter moment voorkomen, want net toen werd het peloton in verschillende stukken gereden. Kevin kon nog aansluiten na een zeer lange achtervolging op het peloton, maar deze was op dat moment al helemaal verloren.

Een kopgroep van 18 renners vormde zich immers na ongeveer 25km, net na de eerste grote kasseistrook van bijna 2km. In deze kopgroep twee Aviatoren (Dieter Verwilst en Lorenzo Blomme). De groep fietste vrij snel een mooie voorsprong bij elkaar van ongeveer 1 minuut en reeds bij het ingaan van de zes plaatselijke ronden, werd het reeds duidelijk dat de winnaar vooraan zou zitten.

Ondanks de vele aanvallen bij de koplopers, waarbij Dieter en Lorenzo talrijke keren in betrokken waren, werd de wedstrijd beslist in een spurt. Hierin eindigde Lorenzo Blomme als 7de en Dieter Verwilst op een 14de plaats. De zege ging naar de Nederlander Bas Tietema van de Hanzerenners Zwolle.

In de achtergrond finishte de renners in verschillende groepjes. Gianni Colpaert werd 39ste en Bjarne Vanderbeken 49ste. Kevin Deltombe en Floris Thore hadden in de plaatselijke ronden nog af te rekenen met een lekke band en dienden de wedstrijd te staken.

Avia Fuji Youth Team eindigde als 5de in het klassement op 33 ploegen.

Ajoutez commentaire

archive

Plus…

Catena : the one stop cycling community

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion