Seguir  

Dag 10, zondag 13 december 2015: Even van de wereld (Kampot → bus naar Sihanoukville → boot naar Koh Rong)

por Jan el viernes 18 diciembre 2015 04:43

Sorry, sorry, en sorry: drie keer mijn excuses voor alwéér een busreis. Of drie, eigenlijk: ze komen ons halen met een minibusje, zetten ons over op een grote bus, en doen ons een uur later weer overstappen in een andere minibus. Maar we geraken er wel: daag Kampot, hallo Sihanoukville. Niet dat we ons meteen thuis voelen: iets te veel feestbeestgerichte zaken hier.

Niet zo erg: voor ons is Sihanoukville gelukkig geen eindhalte, maar een tussenstop op weg naar Koh Rong, een prachtig tropisch eiland enkele tientallen kilometers van hier. Het is een eiland zonder wegen die naam waardig, en onze accomodatie is enkel bereikbaar via een privéboot. Klinkt alvast spannend.

Lonely Beach wordt uitgebaat door een Fransman (of liever: "a child of the world with a French passport") en een Duitser. Er hangt een beetje een post-hippie-sfeer, maar charmant is het zeker. En het kan geen kwaad om eens zonder elektriciteit en Internettoegang te zitten. Het is ook maar voor twee nachten, en er is genoeg te doen.

's Avonds, na zonsondergang, is het bijvoorbeeld ronduit geweldig om te zwemmen. Niet alleen maar omdat mijn huid dan geen zonlicht meer weerkaatst, maar vooral omdat het water vol met fluorescerend plankton zit. Zodra ge beweegt, lichten ze op. Heel erg cool. Elke zwemslag lijkt elektrisch geladen. Natuurlijk is het zo'n zwak licht dat het niet op foto "pakt", maar geloof mij maar op mijn woord. Dat is –buiten de tip om zelf ook eens op zo'n plaats te gaan zwemmen– al wat ik u kan geven.

|

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion