Seguir  

Op weg naar Santiago de Compostela

por Bernard(nl) el miércoles 1 agosto 2012 17:22

Dit is het verslag van mijn fietstocht die ik in 2010 maakte, dagelijks vertel ik wel iets meer en ik zal ook steeds proberen de gereden route in 'ride the world' te uploaden :

09/04/2010

Het staat nu vast, op donderdag 27 mei zal ik, per fiets en alleen, vertrekken naar Santiago de Compostela. Zoals velen mij hebben voorgedaan wil ik op een blog regelmatig de evolutie van deze uitdaging neerschrijven zodat de thuisblijvers mij kunnen volgen, en diegenen die het na mij van hieruit willen beleven er ook iets aan hebben. Hier, dat is Gent.

Van Gent naar Santiago is ongeveer 2200 km.

Het is de bedoeling die afstand af te leggen in drie weken. De eerste 10 dagen is het doel 120 à 130 km per dag af te leggen tot aan de Frans-Spaanse grens en het begin van de Pyreneeën. Van dan af voorzie ik 80 à 100 km per dag te fietsen.

Ik ga overnachten in kleine hotelletjes, chambres d’hôtes en hostals, pelgrimsherbergen die zich langs de route bevinden. Eerst was het mijn bedoeling met de tent te vertrekken en uitsluitend op campings en in de vrije natuur te overnachten. Maar omdat ik alleen ben en het fysiek al lastig genoeg zal zijn heb ik toch voor iets meer comfort gekozen. Dit heeft mij ook de kans elke avond de batterijen op te laden, letterlijk en figuurlijk, laptop, GPS, GSM.

Voorbereiding

Ik schrik als ik zie dat ik binnen een kleine 50 dagen al vertrek… Ik heb nog maar drie ritten van méér dan 120km in de benen dit jaar. En nog nooit heb ik met bagage gereden…
De enige voorbereiding die ik tot nu toe heb gedaan is de drie boekjes van Clemens Sweerman "St.Jacobs fietsroute" diagonaal doorgenomen.

Mijn fiets is wel volledig in orde en de conditie is zeker niet zo slecht door deze winter toch regelmatig te zijn gaan mountainbiken en binnen op de hometrainer mee te fietsen tijdens de veldritten op tv. Het moet wel lukken. Maar vanaf nu zullen we de trainingsintensiteit toch verhogen. Ik heb mij ook voorgenomen om tot in Santiago geen alcohol meer te drinken… Waarom doe ik mijzelf dat toch aan ??

De reden

Waarom haalt iemand het in zijn hoofd om 2200km te fietsen, drie weken weg te zijn van huis, helemaal alleen ?
Elke ‘pelgrim’ heeft wel zijn reden : boetedoening, vragen om een gunst, genezing van zichzelf of van een familielid,…
Ik vertrek uit dankbaarheid.
Ooit deed ik de belofte bij de grot in Oostakker Lourdes dat, als mijn vrouw en ik, na heel wat mislukking, ooit een kind zouden krijgen, ik alleen en per fiets naar Santiago de Compostela zou vertrekken.
Belofte maakt schuld…19 maand geleden is onze zoon gezond en wel geboren.

Ik geef ook graag toe dat ik dit ook als een sportieve uitdaging zie, mocht ik niet zo graag fietsen dan had ik wel iets anders beloofd daar bij de grot…

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion