Volg

Deltombe tweede in Kattekoers

door Kenny DESAEVER op zaterdag 17 maart 2012 15:08

194 renners verschenen aan de start in Ieper voor de interclub GP André Noyelle. Voor Avia Fuji Youth Team was dit Floris Thoré, Gianni Colpaert, Jordy Boutté, Dieter Verwilst, Kevin Deltombe, Aimé Degendt onder leiding van ploegleider Kenny Desaever.

De officiële start was nog niet gegeven of het "regende" al lekke banden en diverse mechanische problemen. Ook Avia Fuji Youth Team werd niet gespaard want al na vijf kilometer diende Jordy Boutté reeds van fiets te wisselen. Jordy kon echter vlug aansluiten bij het peloton.

De eerste ontsnapping van de dag werd gekleurd door Dieter Verwilst. Hij ontsnapte met een Fransman en Nederlander op de eerste helling van de dag (Scherpeberg) na 14km. De eerstejaars wist met zijn kompanen een voorsprong van maximum 40seconden uit te bouwen.

Na de helling van de Rodeberg moest opnieuw een renner van het Avia Fuji Youth Team van fiets wisselen. Kevin Deltombe kende immers mechanische pech en een lekke band. De sterke tweedejaars gaf niet op, kon een geloste groep voorbij rijden en het gat (ongeveer 20 seconden) dicht rijden op het peloton. Knap staaltje van de rener die vorige week ook blijk gaf van een goede condtitie. Nog was de pech voor de ploeg niet gedaan, want bij een valpartij (na 40km) was Floris Thoré betrokken. Hij verzeilde hierdoor in de achtergrond en kon jammergenoeg geen aansluiting meer vinden.

Vooraan kreeg Dieter Verwilst gezelschap van acht tegenaanvallers (waaronder de Aviatoren Gianni Colpaert en Aimé Degendt). Deze kwamen er tijdens de beklimming van de Kemmelberg bij, maar in de afzink van de "Kemmelse puist" kwamen meer renners vanuit de achtergrond terug. Net na de bevoorrading (na 50km) werd een groot peloton van 55 renners gevormd die net voor de plaatselijke ronden door een 30-tal nog werd vervoegd.

In de finale kon niemand de groepsspurt nog ontwijken, zodat 80 renners, voor de overwinning mochten spurten. Maxime Farazijn (DJ Matic Kortrijk) bleek over de snelste benen te beschikken, voor de Fransman Kowalski en Avia Fuji Youth renner Kevin Deltombe. Gianni Colpaert spurtte zich naar een 8ste plaats en ook Jordy Boutté (15de) wist zich in de top-twintig te rijden. Dieter Verwilst (39ste) en Aimé Degendt (82ste) eindigden in het peloton.

Avia Fuji Youth Team eindigde als beste in het ploegenklassement op 33 ploegen.
Volgende week staan er opnieuw twee interclubs (GP Berneaudeau en Moerkerke) op de kalender.