Seguir  

Bevestigd: Sven Nys is nieuwe eigenaar van Telenet-Fidea

por vwellens el lunes 14 diciembre 2015 12:14

De kogel is door de kerk: Sven Nys neemt veldritploeg Telenet-Fidea over. Dat hebben Nys en huidig ploegmanager Hans van Kasteren vandaag bevestigd op een persconferentie. De 39-jarige Nys wordt na het einde van zijn carrière als profrenner ploegmanager van zijn eigen team. Vier overnemers stelden zich kandidaat, maar Nys was onder andere ex-renner Nick Nuyens te snel af. Afgelopen dinsdag werden daartoe de finale documenten daarvoor ondertekend.

Het is voor alle duidelijkheid Sven Nys zelf, met zijn Balenberg NV, die Telenet-Fidea overneemt. Dus niet sportmarketingbedrijf Golazo, hoewel Van Kasteren de voorbije weken onderstreepte dat hij enkel met het bedrijf uit Paal-Beringen onderhandelde. De overname gaat in vanaf 1 maart 2016. Voor Nys ligt de overname naar eigen zeggen "helemaal in het verlengde van de andere activiteiten" van zijn nv, waarvan de voornaamste natuurlijk het Sven Nys Cycling Center is, het centrum voor off-road biking dat in volle aanbouw is op Balenberg.

Sven Nys: “Ik heb altijd gezegd dat ik na mijn actieve carrière graag jonge renners wilde opleiden en begeleiden. Dat is één van de pijlers van het Sven Nys Cycling Center en ook van het Telenet Fidea Cycling Team. Nergens in de cross is er een team met zo’n traditie op dat vlak. Het team zal ook kunnen terugvallen op Energy Lab waarmee we een partnership hebben en de locatie leent zich ook nog eens perfect voor crosstrainingen. Met mijn ervaring kan ik ook de eliterenners – toch het uithangbord van het team - en de organisatie op zich nog wat bijbrengen.”

Hans van Kasteren neemt na het huidige seizoen definitief afscheid, en wordt als ploegmanager vervangen door Nys, die er naar eigen zeggen "enorm naar uitkijkt": "Maar tot 1 maart ben ik renner van het Crelan AA Drink Team en focus ik mij volledig op mijn laatste maanden als profrenner. Ik wil even hard blijven genieten van elke cross waar ik start en ga overal voor winst. Tot mijn fiets aan de haak hangt blijft Hans de manager en het gezicht van het Telenet Fidea Cycling Team en zijn de renners mijn concurrenten.”

Vier kandidaten voor overname

Niet enkel Nys was geïnteresseerd in een overname van Telenet-Fidea. Ook wegrenner Nick Nuyens en zakenpartner Jef Van den Bosch aasden op het team. Net als de broers Christoph en Philip Roodhooft, manager van BKCP-Corendon. Zij visten kennelijk achter het net.

Nys zal in het dagelijkse management worden bijgestaan door Karen Ramakers en Nancy van Kasteren, Kris Wouters blijft ploegleider. Alle lopende contracten met renners en sponsors worden overgenomen. Over de toekomst van de directe entourage van Nys (manager Jan Verstraeten en Sven Vanthourenhout), die ook een functie zouden krijgen in het team, bestaat nog geen duidelijkheid.

Van Kasteren: "Meerwaarde Nys heeft doorslag gegeven in deze beslissing"

Ook Hans van Kasteren gaf meer uitleg: "Ik ben op zoek gegaan naar een waardige overnemer en vond die in Sven Nys. Samen met onze hoofdsponsors heb ik de knoop doorgehakt en gekozen voor Sven als mijn opvolger. Wij zijn er allemaal van overtuigd dat hij een meerwaarde zal zijn voor het team. Sven Nys is een icoon binnen het veldrijden en de meerwaarde die hij kan bieden aan onze renners en de teamstructuur heeft uiteindelijk de doorslag gegeven in deze beslissing.”

“Onder leiding van Sven zal ook de veelbesproken piramide van onze jeugdwerking blijven bestaan”, vulde van Kasteren aan. “De piramide wérkt, dat hebben we met o.a. Eli Iserbyt, Quinten Hermans, Thijs Aerts,… al duidelijk bewezen. Dat Sven dit ook erkent, kan alleen maar een enorme boost geven aan onze huidige jeugdrenners.”

Bron: Het Nieuwsblad

|

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion