Seguir  

Ganda - Barca dag 1

por ivan.sey el domingo 16 julio 2023 21:36

Gante – Barca, dag 1

Deze morgen zijn we vertrokken vanop het Spaanskasteelplein te Gent richting Barcelona, kortweg Gante – Barca. Niet zomaar een surrogaat voor de trip naar Compostella die strandde op een vrius waarvan we de naam niet meer gaan vernoemen, neen, een voldragen nieuw project, weliswaar ook richting het Spaanse schiereiland. De tenoren die deze trip tot een goed einde zullen brengen luiden naar de namen Dirk alias Chief, Stefaan alias De Meester, Tank Ivan, Buumratte Nimme en dan nog Pascal, Piet en Kasper. Het fietsteam wordt onderweg bevoorraadt van spijs, drank en de nodige mentale energie door Els, Kazze/Fré alias L’Africano, Dirk en Erik in de 2de week.

Na het laden van de camionette op zaterdag ten Huize Chief Dirk in de Walbosdreef, met dank aan Indinox voor het gebruik van zijn vehikel, zijn we deze ochtend vertrokken voor de eerste kilometers, of miles (daar hebben we nog een issue over verder in ons verhaal), van de eerste dag.

De ontvangst op het plein was hartverwarmend, mooi, ontroerend en deed ons toch even met enige emotionaliteit terugdenken aan onze allereerste onderneming naar Rome, exact 10 jaar geleden. Het gaf me als getuige van het eerste uur het gevoel dat het OK zit, twordt een mooie en memorabele onderneming, deze Gante – Barca.

We willen dan ook van de gelegenheid gebruik maken om de opgedaagde supporters uitvoerig te danken voor hun aanwezigheid, steevast met een traan en een lach voor dergelijke ondernemingen, maar laat ons eerlijk zijn, het is ook een huzarenstuk dat zich voor ons uitrolt. Dus, MERCI aan alle families, vrienden, sympathisanten…. NOUS SOMMES PRÊT pour notre Tour…

Na een korte speech van Chief Vervaet en de aankondiging van Jo dat we nu al bijna opnieuw 10.000 euro bijeen hebben voor onze meest financieel kwetsbare leerlingen binnen de EDUGO-scholen, is het project Gante – Barca al een enorm succes, zonder één trap op de pedaal gestampt te hebben, wel, een succes, een geruststelling, want daarvoor doen we het ook.

En zo ging het richting Geraardsbergen, Gis’bergen, voor de eerste 50 kilometer, aan een aangenaam maar toch constant tempo, een goede inzet van onze trappers voor hun tocht naar de stad van Mirό, Gaudi en het ter glorie gegane Camp Nou, geen zorgen daar nu ook Messi zijn eieren te week gelegd heeft in Miami.

Bij de eerste bevoorrading waren onze cyclisten nog fris, vol overgave om hun stalen ros als fiere ruiters te mogen berijden op de laatste Oost-Vlaamse wegen richting de taalgrens. Tzijn gelijk dolblije kinderen die na uren en dagen trainen, na de opgelegde schema’s van Bert Vervaet alias Backup, hun krachten mogen botvieren tijdens deze openingsetappe. En het moet gezegd, ook geen overwoekerde krachten bij het middagmaal, neen, à l’aise, “everything under control (op zijn Gents lezen). Het moet gezegd, dat ook de samenwerking in de fouragewagen zeer vlot verloopt, een geoliede machine die elkaar al lang kent en op elkaar is ingespeeld.

Niks dan goed nieuws, bij de opening van deze onderneming, behalve één van de 7 renners die wat op zijn ongemak zat, ja ja het moet gezegd, één van de 7 krachtpatsers zat vandaag toch ietwat echt oncomfortabel op zijn nochtans nieuw speelgoed, zijn groene Focus majeur, zijnde, onze Meester, Meester Stefaan.

Normaal zie je niks aan hem, geen inspanning is teveel, de ene kuitenbijter na de andere leg hij moeiteloos over zijn schouders, zolang de weg maar uitgedrukt wordt in KILOMETERS. La petite histoire van de dag vertelt hoe Meester Stefaan vandaag zijn eerste rit afgelegd heeft in MILES, zat te duwen om toch te komen aan de 125km van de dag en niet verder kwam dan 78,13 miles. We zijn er zeker van dat hij deze week in één van de komende etappes een zichtbare rechtzetting zal doen naar zijn trouwe volgers. Wees gerust, het komt goedJ

Na de aankomst in Hotel de Lys volgde een welverdiende dorstlesser, trakteerde Stefaan ons op de eerste ronde van de Gante – Barca quiz en maakte iedereen zich klaar voor ons eerste avondmaal, geserveerd door een uiterst geënthousiasmeerde chef kok. Beter konden we niet starten. Toch weer even het gevoel van Kuifje op kamp, op tocht.

Op deze manier, beste volgers, is de kop eraf, noem het gerust de proloog van Gante – Barca, want onze welgetrainde atleten hebben nog niet hun allerbeste kunnen moeten bovenhalen, een

|

Reacciones

La mamma (¡Usuario no conectado!) (neerlandés)

Wees maar zeker dat ik meevolg, zij het voorlopig meer virtueel dan lijfelijk. Dat laatste is voor binnenkort, en ik kijk er naar uit! Zorg maar goed voor elkaar, maar eigenlijk weet ik beter dan geen ander dat dit zelfs niet hoeft gezegd😉

hace 9 meses - Inapropiado

lilidewilde (neerlandés)

Leuk voor het thuisfront dat we de belevenissen kunnen volgen. Alvast dank aan de schrijver(s), de fotograven, de volgwagen en de renners. Succes voor de 2de rit.

hace 9 meses - Inapropiado

Reunes Guido (¡Usuario no conectado!) (neerlandés)

Ik wens jullie allemaal van harte veel succes toe.

hace 9 meses - Inapropiado

Kisha (¡Usuario no conectado!) (neerlandés)

Mooie start mannen! Dit wordt mijn dagelijks ochtendritueel...na de krant, de blog 😉

hace 9 meses - Inapropiado

lucg03 (neerlandés)

Kasper, Stefaan, ...Jullie hebben inderdaad al een flinke afstand afgelegd en het is bemoedigend om te lezen dat het een goede start is. Uiteraard zijn jullie vastberaden om deze fietsreis voort te zetten en nog meer mooie kilometers te maken. Met de nodige steun van velen zullen jullie gemotiveerd blijven om het doel te bereiken. Samen genieten we van deze fietsavonturen! Gogogo!! Groeten Luc

hace 9 meses - Inapropiado

Dirk Van Driessche (¡Usuario no conectado!) (neerlandés)

Beste trappers en volgers
De eerste rit zit erop en met zo'n gedetailleerd rittenverslag worden we optimaal op de hoogte gehouden van jullie prestaties. Alvast het allerbeste gewenst voor de komende ritten en draag goed zorg voor mekaar! Tot volgende week!

hace 9 meses - Inapropiado

Jan (neerlandés)

Al half gewonnen, zoals het tweede deel van de bekende uitdrukking luidt. Doe zo verder!

hace 9 meses - Inapropiado

Carine (¡Usuario no conectado!) (neerlandés)

Beste trappers ,doe zo verder ,jullie zijn goed bezig .veel succes voor de andere dagen.Leuk dat we kunnen volgen.groetjes Carine

hace 9 meses - Inapropiado

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion