Seguir  

Dag 5: Genk-Bree

por ivan.sey el miércoles 4 agosto 2021 23:02

We verlieten Little Italy, oftewel Genk, met nog wat limoncello in de benen zo rond een uur of tien en zetten koers naar Bree. In vogelvlucht is de afstand tussen Genk en Bree zo’n 24 kilometer, maar Bompie dacht daar anders over. Hij prepareerde een ‘omweg’ van zo’n 121 kilometer.

Die lange afstand had ook een reden: schoonheid en rust doorheen het Limburgse fietsparadijs. De stilte doorheen deze prachtige streek was dan ook meermaals te horen. Langs smalle wegen werden we van de ene fruitstreek naar de andere geloodst. Een kleine tussenstop in Tongeren aan het standbeeld van Ambiorix maakte definitief komaf met ons Italiaans avontuur van de avond ervoor. Vanaf nu enkel Eburoons bloed.

Later werd de Maas onze vaste metgezel richting Bree. Langs water fietsen triggerde een aantal Compostellatrappers om goed door te peren. Snelheden van meer dan dertig kilometer werden dan ook meermaals gehaald langs de diverse jaagpaden van deze stroom. De Maas was gelukkig teruggebracht tot zijn normale gestalte. Hier en daar zagen we nog een aangespoelde boom, maar het leven ging zijn normale gang, zo ook aan de vele terrassen aan deze waterloop, waar ook wij volop de lokale middenstand steunden.

De laatste 30 kilometer gingen dan weer aan een rotvaart verder zodat we rond vijf uur arriveerden  in hotel Ingredi in Bree. We zijn al serieus over de helft van ons fietsavontuur. Time flies when you’re having fun.
En oh ja: Limburgers… ze zijn zo lief. Op één na, nietwaar Meester?

|

Reacciones

rita nimmegeers (¡Usuario no conectado!) (neerlandés)

Fietsen, genieten en zorgen voor elkaar! Goed zo!

hace 1 año - Inapropiado

lilidewilde (neerlandés)

Het weer was terug ok. Zelfs tijd om te zonnebaden. 👍 Terug een mooie rit achter de rug. Op naar Brasschaat nu

hace 1 año - Inapropiado

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion