Seguir  

Waterhoekfeesten MTB 30/06/2018

por danny.vergucht el lunes 16 julio 2018 17:55

Terug een zomerse dag, de zoveelste al dit jaar. Richting Waregem om deze tocht mee te fietsen. Weinig water te bespeuren op deze Watertoertocht,  hoe kan het ook anders na de aanhoudende droogte van de afgelopen weken. 20 km naar Waregem met de mtb of een goed uurtje fietsen. Inschrijving in de plaatselijke tent en na afloop kreeg iedere deelnemer een boterham met oefflake. Geperste varkenskop is een ander woord daarvoor.

Het parcours is niet zo indrukwekkend vooral niet in Waregem zelf. De eerste 9 km mochten wij voortdurend rondjes rijden in Waregem om dan uiteindelijk de Spitaalbossen te bereiken, die ook voor deze tocht eenmalig openstonden. Het was wel een kort stukje door het bos want ik heb aan andere tochten meegereden die toch een groot deel van het bos gebruikmaakten. Na dit stukje bos was het wel zoeken om nog mooie paden te vinden. Indrukwekkend was het niet tot aan de eerste bevoorrading. Niets op aan te merken alles in orde.

Voor de 60 km volgde nu een moeilijk stuk via Tiegemberg. En in Tiegem kan je heel goed met de MTB rijden. De rode lus van de bloso mtb route van Anzegem maakt daar ook gebruik van. Op en af en hier en daar toch steile stukken. En wie het nog niet wist Tiegem heeft ook zijn muur. Ik noem hem de muur van het Vossenhol. Een zeer steile hindernis waar ze in de bevoorrading niet tevreden mee waren. Deze helling mocht er volgens sommigen niet in! Komt dat nu tegen ze hebben eens een serieuze helling en meteen moet hij geschrapt worden. Werk voor de mensen van Anzegem want dan moeten zij hun parcours ook aanpassen! En zeggen dat er in de Vlaamse Ardennen tientallen van zulke hellingen liggen.

Na de tweede bevoorrading was er nog een tweede passage voorzien in de spitaalbossen en de laatste km hadden nog weinig te bieden. Straat in en uit en dat was het dan. Volgens mij heeft deze streek toch meer te bieden dan altijd maar gebruik te willen maken van die Spitaalbossen. Terug naar huis dan maar en na een tocht van 100 km was ik meer dan tevreden.

link parcours

|

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion