segui  

Een beginner: voornemens en materiaal

da ThijsVdB il Monday 13 April 2015 14:58

Elk jaar kriebelt het telkens weer. Met smaak worden de voorbeschouwingen op de Omloop, vervolgens Harelbeke, Wevelgem, de Ronde, Roubaix, de Giro, Tour, Vuelta, ... gelezen en voor je het weet is het weer winter en gaan de kriebels weer even de koelkast in. Het veldrijden in de winter is met al de modder, koude & het harde labeur nu niet direct uitnodigend. En elk jaar opnieuw bij de eerste zonnestralen komt weer die twijfel: koop ik een fiets of niet.

Dit jaar, twee dagen voor Roubaix heb ik de sprong gewaagd. Na een aantal ritjes op de fiets van broer twee jaar geleden, een top fietsvakantie in de zomer en door een wielerseizoen waarin iedereen kan winnen nam ik de stap om mijn goede voornemens om te zetten in praktijk.

Wat surfen op tweedehandswebsites later had ik mijn oog laten vallen op een Merida, seizoen 2013 met een Shimano 105 groep. Wikipedia leerde me dat dit een best aardig machientje is en na wat onderhandelen stond hij bij ons in de garage. Nu hopen dat ik het volhoud en hij niet binnen enkele weken weer op een tweedehandssite staat. Een wederkerend fenomeen blijkbaar. Maar wel een uitgelezen kans om niet enkel een fiets, maar ook wat andere spullen op de kop te tikken voor heel wat minder geld.

Mijn basismateriaal om de strijd aan te gaan: een fiets, helm, schoenen, bidon, fietsbroek en shirt (gekregen van schoonvader), een vestje (iets te klein, maar helpt wel tegen een fris windje), handschoenen en kilometerteller. Een degelijke fietspomp hadden we al staan. Geen al te zotte kosten maken voor ik er echt mee door ga.

  • Stap 1: even uittesten of het iets voor mij is: check, dankzij de fiets van broer
  • Stap 2: het basismateriaal: check, dankzij tweedehandswebsites.
  • Stap 3: een eerste toertje maken: check, de eerste 52 km staan op de teller. Maar daar over later meer.

We bouwen langzaam verder op. Tips zijn zeker welkom, zo ben ik nog op zoek naar antwoorden op de vraag: "wat neem je best mee, buiten wat water, een suikerwafel, gsm en wat geld?". En nu opbouwen zeker, want die eerste 52 km kropen toch wel in de benen.

Commenti

Jan (olandese)

Mooi, weer een "slachtoffer" van de fietsmicrobe!

Wat mee te nemen: ik ga nooit weg zonder bandenlichters, een binnenband (onder het zadel) en een pompje, en mijn multitool steekt ook altijd in mijn achterzak of stuurtas. Mijn identiteitskaart en bankkaart steken samen met wat briefjesgeld in zo'n bankkaartenhouder. Gsm steek ik meestal in een plastieken zakje/ziplock, tegen de regen of rugzweet. 😊

Qua eten en drinken: een banaan of twee, een reepje, en soms ook een gelletje. Meestal ook een drinkbus met sportdrank of thee of water met honing, en een drinkbus met gewoon water.

9 years ago - Inappropriato

ThijsVdB (olandese)

Thx voor de tips. Zeker voor deel 1 van de tips. De eerste tocht werd afgehaspeld zonder identiteitskaart en op het geluk dat ik geen lekke band kreeg.

Qua voeding en drank: gisteren reed ik een toer van 50km (met veerbootpauze) en had ik voldoende aan 1 suikerwafel en bidon. Als de intensiteit omhoog gaat zal ik waarschijnlijk meer nodig hebben.

9 years ago - Inappropriato

Cate (olandese)

Waarom niet eens deelnemen aan een toertocht? Binnenkort gaat de Davitamon Classic weer door (25/4), da's een pareltje van een toertocht met een fantastische organisatie en een heel leuke ambiance 😊

9 years ago - Inappropriato

Heerser (olandese)

Er is nog 1 dingetje wat ik altijd bij heb, en dat is mijn hartslagmeter. Er zonder voel ik mij niet goed, train meestal op hartslag. Voor de rest rustig aan opbouwen en genieten, de rest komt later vanzelf.

Veel succes en volhouden.

9 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB