segui  

Allereerste keer Sean Kelly Classic

da Kristine il Sunday 7 August 2016 20:52

Gevraagd door Agosthino om samen met hem en Heeser deze tourrit mee te rijden

Lang getwijfeld of ik dit wel zou durven aangaan,vooral ook daar mijn echtgenoot nog revaliderent is van zijn polsoperatie en ik dus op zijn steun tijdens de rit niet kon rekenen.

na wat heen en weer gechat de koe bij de horens gepakt en de uitdaging aangegaan.

Door allerlei omstandigheden net die week geen meter op de fiets gereden,dit gebeurd mij bijna nooit dus zonk de moed mij al in de schoenen.

Vrijdagvoormiddag dan toch maar een toerke gaan doen en dat viel niet mee,veel wind en bergop was het gene vette,dus nog wat meer twijfel

Maar ik kon nu toch niet de laatste moment gaan terugkrabbelen,echtgenoot dan nog wat op me ingepraat van als gij dit niet kan dan moeten er veel thuisblijven...

De vrijdagavond was het de bedoeling een slaatje te eten want moet wat op de lijn letten maar zag ik daar op FB dat Agosthino nog een extra pastake aan het verorberen was en de schrik sloeg me weer rond het hart,vlug nog wat spagetti die de zoon had overgelaten naar binnen gewerkt en op tijd mijn bedje in want het zou vlug morgend zijn.

Zaterdag om 04u uit mijn bedje en vlug wat gegeten en op naar Vielsalm.Onderweg nam de stress nog wat toe hoe korter bij Vielsalm hoe meer mist er begon te komen,dacht waar ben ik aan begonnen,heb mijn donkere bril bij ik ga zeker niks zien ,hopla nog wat meer stress

Daar aangekomen eventje gewacht en daar kwam Heeser aan.Na wat kennis te hebben gemaakt kwam ook Agosthino aan.

Wat over en weer gepraat en ons gaan inschrijven nog steeds met kinkende knieen.Vlug voor alle zekerheid nog een boterhammetje gegeten want had schrik dat ik zonder brandstof zou vallen.

Fietske uit de auto,koersschoenen en helm aan en gezorgd dat ik voldoende gelletjes bijhad en een koekje,mijn drinkbus mee en lap weer stress want de andere hadden 2 drinkbussen en ik maar 1 en ben al zo'n een grote drinker onderweg. Tja zal zo moeten nu .

Vooruit de fiets op en richting vertrek,eerst een afdaling van Baraque Fraiture,brr wat was het frisjes,beetje later wat kleine heuveltjes en het werd al wat warmer.

Na een afdaling zegt Heeser plots gooi hem maar op de kleinste dat ge hebt want links af is onmiddelijk de Mur de Maboge(de wat??) wat was dat zeg voor een beest,was ik gelukkig dat Heeser mij verwittigd had.Pff eindelijk boven dacht ik,maar wat zegt Heeser daar dit is nog niet het einde,dat meent ge ni,oh mijn god waar ben ik aan begonnen!!

Boven eindelijk... denk in mijn eigen als dat allemaal zulke klimmen zijn dan draai ik beter om en ga naar huis.

De volgende klimmetjes dienen zich aan en deze liggen me beter,op eigen tempo naar boven en het gaat goed ,nu verstand gebruiken en niet over mijn toeren draaien.

Ik kan op elke klim goed mijn ritme vinden en het voelt goed aan,zalig gewoon en wat een prachtige omgeving dit is echt genieten.

Maar dan volgt Col de Houssière daarvoor had Heeser me ook gewaarschuwt, het ging tamelijk vlot maar hij bleef wel oneindig lang duren vond ik,oef boven.Even gewacht op de andere en samen op de foto.

De volgende klimmen waren weer meer mijn ding en kon nog steeds goed mijn ritme vinden.

Bij elke bevoorrading meer dan voldoende gegeten wat niet mijn gewoonte is tijdens een rit maar had zoveel schrik voor een hongerklop dat ik dacht beter wat meer dan te weinig.

Dan naderen we de 130km en hopla weer stress want heb dit jaar nog geen enkele rit gereden boven  de 130km en zeker niet met zoveel hoogtemeters.We zitten aan bijna 2000hgm en het zouden er maar 2000 zijn volgens Heeser of heeft hij mij wat wijsgemaakt???

Rond km  140-145 begon ik te voelen dat het klimmen moeizamer ging en bij het rechtstaan voelde ik spanning in de bovenbenen,dus blijven zitten was de boodschap en niet te veel krachten verspillen want ik wist niet wat er nog kwam en de hoogtemeters bleven stijgen. Hier was het Heeser die de touwtjes in handen nam ik voelde dat ik niet moest proberen om te volgen want dan zou ik mijzelf opblazen.Patrick kreeg het ook moeilijker en had te kampen met kramp maar chapeau hij kwam er ook op zijn tempo want in zulke ritten het verstandigst is .

Km 163 ik praat mezelf wat moed in nog 4km nog even doorbijten, een groepje mensen langs de weg wil ons moed inroepen en roepen komaan nog 10kms,wat nog 10km pff en ik was al aan het aftellen.

We komen op een T kruising en daar rechts rijden we terug naar Baraque Fraiture oef ,maar die laatste kms is wind op kop en deze is serieus komen opzetten.Heeser op kop ik en Agosthino in het wiel op weg naar de aankomst.

Oef we zijn er geraakt,moe maar vooral voldaan laden we onze fiets terug in de auto en praten nog even bij met een drankje en daarna ieder zijn weg naar huis na een voor mij zeer fijne dag.

Tevreden dat ik het gehaald heb en tevreden over de manier waarop het klimmen verliep,kijk ik terug op een fantastische dag.

Ook aan Agosthino en Heeser knap gereden!

Het is zeker voor herhaling vatbaar maar niet voor morgen ;-)

In totaal 171km en 2671 hoogtemeters met een gemiddelde van 23.7  ben best tevreden :-)

|

Commenti

Cate (olandese)

Super leuk verslag ! En jij bent wel de "madam" met de meeste km's op Catena, dus als het bij jou niet zou lukken, lukt het bij geen enkele vrouw. Dus : dikke chapeau 😉

5 years ago - Inappropriato

Kristine (olandese)

Merci Cate en trouwens bedankt voor de mooie drinkbussen (denk toch dat ze via jullie kwamen?)

5 years ago - Last edit: 5 years ago - Inappropriato

herbasti17 (olandese)

Ja Kristine amaaaai !!!!!! dikke chapeau voor zo een prestatie nogmaals dikke proficiat en ook voor Heerser en Agostihno dikke proficiat.

5 years ago - Inappropriato

Cate (olandese)

Graag gedaan hoor 😉

5 years ago - Inappropriato

Charles DELHAYE (olandese)

Mooi verslag,maar zeker nog mooiere prestatie,Kristine,tuurlijk ook voor de compagnons;maar toch om hem nog nooit gereden te hebben.....nen heel dikke pluim op je helm!!! 😉

5 years ago - Inappropriato

Agostinho (olandese)

Ja Charles, de afwezigen hadden ongelijk. Wat je excuse ook was, je hebt wat gemist.
Ik kan hier niets meer aan toevoegen. Alles is gezegd en geschreven. Enkel dit nog : tot het volgend terrasje, na het weekend wordt het beter en gaan we er werk van maken.🍸🍸🍸

5 years ago - Last edit: 5 years ago - Inappropriato

Scott foil 2013 (olandese)

Ik wist dat dit wel goed ging komen, had al gemerkt dat "Madam" stevig kon en kan fietsen of 't nu vlak, bergop of wind tegen is, geen probleem voor Kristine. en dan ook niet te vergeten Kristine gaat werken, 't huishouden en nog vele andere zaken. Chapeau.

5 years ago - Inappropriato

Heerser (olandese)

Een prestatie is niet afhankelijk of je hem wel of niet gereden hebt, Kristine kan overal uit de voeten. We hebben allemaal onze goed en slechte momenten gehad maar het samenzijn primeerde en we hebben ten volle genoten alle drie.

5 years ago - Inappropriato

Kristine (olandese)

inderdaad Heeser zo is het we hebben genoten.

5 years ago - Inappropriato

Cate (olandese)

En ik wil nog even Scott Foil bijtreden : voor een vrouw is het idd niet evident om alles te kunnen combineren (werk, huishouden, kids, job én sport). Dus nog even dikke pluim (voor ons allebei 😉

5 years ago - Inappropriato

Jan (olandese)

Aangezien de rit in Wallonië plaatsvond, mag ik er vast even een toepasselijke Franse felicitatie bijhalen: chapeau! Mooi gereden alledrie!

5 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB