segui  

D34, zondag 24 mei: Milazzo – trein en ferry naar Reggio Calabria

da Jan il Friday 29 May 2015 19:37

Had ik al verteld over die keer dat we naar zwavel stonken? Dat was gisteren, en vandaag. Gelukkig al minder erg dan gisteren. Va bene.

Ons originele idee was om ongeveer een week per "land" te doen. Een week Corsica, een week Sardinië, een week Sicilië, etc. Dat is ondertussen al enigszins uitgelopen, want we zijn ondertussen vijf weken onderweg. Oké, dan nemen we wel de trein om er wat vaart achter te zetten.

Vandaag: vaarwel Sicilië, hallo Italië! We nemen in Milazzo de trein naar Reggio Calabria. Dat Reggio aan de andere kant van een zeestraat ligt, is geen probleem, want deze trein rijdt simpelweg de ferry op, alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. Wij vinden het super, in ons kinderlijk enthousiasme.

Aan de andere kant, in Reggio (di) Calabria, komen we net aan wanneer er een grote luchtshow begint. Normaal gezien zegt ons dat niet zo veel, maar de combinatie goed weer + mensen kijken + ijsje eten doet ons toch blijven plakken.

's Avonds hebben we een afspraak bij familie van Tania, een van Liselottes collega's. We zijn best wel wat nerveus, omdat we geen gebenedijd woord Italiaans spreken (of hooguit enkele woorden kunnen stamelen), maar de hartelijke ontvangst, het lekkere eten, en de gastvrouw en -heer die piano praten zodat we hen kunnen verstaan, maken de eerste avond in Italië eentje die moeilijk overtroffen zal kunnen worden.

Va molto bene!

|

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB