segui  

D22, dinsdag 12 mei: Licata – Gela – Pozzallo (111 km)

da Jan il Sunday 17 May 2015 23:21

"Tja, we zijn hier nu toch." Dat is een van de redenen dat we een ferry naar Malta geboekt hebben. Eigenlijk weten we zo goed als niets over dat eiland in het midden van de Middellandse Zee, en daar willen we verandering in brengen. De ferry vertrekt morgenvroeg in Pozzallo, meer dan 100 km verder. Tijd om te vertrekken!

Op papier zag het er een relatief vlakke rit uit, en zou de afstand dus geen al te groot probleem mogen zijn. Maar het is al meer dan 100 jaar geweten dat er tussen theorie en praktijk natuurwetten in de weg staan, en prachtige bezwaren.

Eerlijk is eerlijk: lange afstanden op een Brompton zijn extra vermoeiend door constant in dezelfde houding te zitten. Tegenwoordig zijn er ook vlindersturen voor Bromptons, maar wij hebben nog de klassieke M-sturen waar je enkel "recht" aan het stuur kan zitten. (En ik zou dat stuur ook opnieuw kiezen, overigens.)

Dus ja, weinig woorden aan vuil maken: lang en laat fietsen, maar we zijn er geraakt. Morgenvroeg de vierde ferry van de reis, voor een tussenuitstap in Malta. Maar eerst nog even slapen.

|

Commenti

Johan S (olandese)

"Maar het is a meer dan honderd jaar geweten"... Gelukkig zijn er geen kinders of ik dacht dat het autobiografisch was 😊

(Die wielertoeristen weten niet waaraan ze ontsnapt zijn!)

8 years ago - Inappropriato

Jan (olandese)

Na slechts een maand van ons huwelijk zou dat maar erg zijn, hoor. (Zowel kinderen hebben als mekaar willen wurgen.)

En zolang we blijven fietsen, hoeven we niet tegen elkaar te praten, en kunnen we dus ook geen ruzie maken. Alleen typt het zo moeilijk, al rijdend op een Brompton. Dat is dan ook meteen de reden dat deze blog niet elke dag wordt bijgew—oeps, sorry, ik moest even in de remmen voor de zoveelste slang.

8 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB