segui  

D14, maandag 4 mei: Girasole – Tertenia – Muravera (70 km)

da Jan il Sunday 10 May 2015 13:58

"He, Liselotte: zin in een gemakkelijk ritje voor de verandering?" Zo stelde ik gisteren de route voor vandaag voor. Wat was ik toch naïef. Toegegeven, het is wel degelijk een rustigere rit, met aanzienlijk minder klimwerk. Maar gemakkelijk is het nooit hier in Sardinië: is het niet het reliëf, dan is het wel de warmte. Morgen wordt er trouwens een hitterecord verbroken: 35 graden, en dat voor begin mei. "Zonnecrème brûlée", vat Liselotte het puntig samen.

De eerste vlakke kilometers zijn niet bijster interessant: relatief veel autoverkeer, en lange rechte stukken. We zorgen voor ons eigen entertainment en bedenken onder andere het 125-tallig cijferstelsel, geïnspireerd door de ondertussen minder boeiende SS 125. (Bij het hexadecimale stelsel worden er naast 0-9 ook A-F gebruikt. Bij het 125-tallig stelsel komen daar ook zonnetjes, hartjes en vlinders bij. Het was warm, ja.)

De overheid heeft veel geld gestoken in openbare werken, en grote delen van de SS 125 korter en vlakker gemaakt met de SS 125 var. Wij volgen die ook even, maar na een handvol doodsangsten (ik ken de SI-eenheid van doodsangsten niet, dus hou ik het op een handvol) blijven we netjes op de SS 125. Het 125 var-tallig stelsel is niets voor ons.

|

Commenti

Cate (olandese)

Hobbitueel kon ik nog volgen (@ Agostinho : verwijzend naar de indrukwekkende landschappen uit Lord of the Rings, maar dit zal nooit de Van Dale halen vrees ik), maar het hexadecimale stelsel hierbij betrekken, gaat m'n petje ook te boven, of kwam dat door de warmte ...😉

5 years ago - Inappropriato

Jan (olandese)

Op den duur weet ik het zelf ook niet meer. Misschien toch ook maar mijn hersenen in zonnemelk marineren.

5 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB