segui  

D01: dinsdag 21 april, Ajaccio – Lava (48 km)

da Jan il Wednesday 22 April 2015 22:32

Het is zes voor zes 's morgens (of liever: 's nachts, want 05:54 is te vroeg om al ochtend te heten), en een enorm lawaai schalt uit de luidsprekers van onze kajuit. De nachtelijke oversteek van Marseille naar Ajaccio in Corsica is bijna voorbij, en met een vooraf opgenomen en niet uit te schakelen boodschap spoort de bemanning ons aan om op te staan, en vooral om wat ontbijt te kopen.

Dit wordt dag 1 van de fietsreis. We hebben er wel al enkele dagen van onze huwelijksreis op zitten. Na de trouw op zaterdagochtend en de daarop volgende brunch, zijn we 's avonds naar Parijs gespoord voor een eerste stop met twee overnachtingen. Nu zijn we dus nog een TGV-rit en een ferry-tocht verder, en zitten we voor dag en dauw, of toch niet lang daarna, in Corsica.

De temperatuur voelt fris aan, maar de benen hoegenaamd niet. Eerst een korte, vlakke uitstap naar een wachttoren en een kleine archipel in de buurt om de benen los te schudden. De archipel in kwestie is die van Les Îles Sanguinaires, zo genoemd omdat ze bij zonsondergang bloedrood ogen.

Daar kunnen wij niet op wachten. Vanavond overnachten we dicht bij Ajaccio, of toch in vogelvlucht. In de Golf van Lava hebben we een buitenkansje op de online kop getikt: in Paese di Lava kunnen we voor nog geen 40 euro overnachten. Eerst nog een kleine klim (de overdreven indrukwekkende klinkende Col de Listincone, zo'n 6 km lang) en dan weer afdalen naar de kust.

In de laatste afdaling komen we enkele ezels in een wei tegen. Liselotte, altijd de dierenvriend, is helemaal verliefd (terwijl ze net getrouwd is met toch wel een van de grotere ezels ter wereld), dus stoppen we voor enkele foto's. Als haar fiets omvalt, berisp ik haar natuurlijk volledig terecht op schoolmeesterlijke wijze. Ze moet haar fiets zo parkeren dat hij stabiel staat, of er komen brokken van. Mijn woorden zijn nog niet koud, of daar valt de mijne. Karma.

Ook karma, of misschien slechte planning: het wegje dat op Google Maps naar ons onderdak voor vanavond leidt, blijkt in werkelijkheid een onberijdbaar zandwegje (of gewoon het strand) te zijn. We mogen dus de bagage dragen en de fietsen later apart komen halen. Of hoe een gemoedelijke eerste dag toch nog onverwacht vermoeiend kan worden. :-)

|

Commenti

Cate (olandese)

Ha : de tortelduifjes zijn boven water gekomen (om het bij de dieren te houden) 😊. Staalblauwe lucht, ideaal voor de eerst foto's, de opwarming is achter de rug. Klaar voor het echte werk !

8 years ago - Inappropriato

Johan S (olandese)

" een van de grotere ezels ter wereld " 😊

Veel plezier !

8 years ago - Inappropriato

k.wilmsen (olandese)

Proficiat me je huwelijk, veel geluk gewenst en veel plezier op huwelijksreis. Ik kijk al uit naar het vervolg hier.

8 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB