segui  

Rolstoelfietstocht voor Dagcentrum Ac'cent Sint-Gerardus

da Jan il Monday 22 December 2014 10:31

–"Mag ik even onderbreken? Wanneer zijn we bij Studio Brussel?"

Dat vroeg Jimmy nog voor we echt vertrokken waren. Jimmy is een van de gasten van dagcentrum Ac'cent van Sint-Gerardus in Diepenbeek. Hun overkoepelende organisatie, vzw Stijn, staat op de lijst van goede doelen van Music For Life 2014. Afgelopen vrijdag zamelden we geld in door een gesponsorde fietstocht naar het "hoofdkwartier" van Music For Life. Niet zomaar een ritje, maar een ware calvarietocht met een rolstoelfiets in de stromende regen. Meer dan vijftig kilometer van bij de collega's in Scherpenheuvel tot camping De Schorre in Boom, door het Brabantse heuvelland en langs de Antwerpse waters.

–"Mag ik eens iets vragen? Zijn we al in Boom?"
–"Nee, Jimmy, we zijn nog maar pas vertrokken."

Voor jullie denken dat Jimmy een zeurpiet is: dat is hij niet. Zijn enthousiasme was niet begrensd; zijn humeur kon niet stuk. Niet toen we bijna een slippertje maakten op een wel érg steile afdaling. Ook niet toen we verkeerd reden en de fiets zich op een doodlopende veldweg in de zompige modder zoog. Nee, zelfs niet toen we vanaf de eerste minuut al bakken water over ons heen kregen, en hij in zijn eeuwig verkrampte houding was overgeleverd aan de elementen (en de vaak erbarmelijke Vlaamse fietspaden).

–"Hebt ge het niet te koud, Jimmy?"
–"Nee hoor."
–"Hebt ge misschien honger?"
–"Hoe laat komen we op de radio?"
–"Ze komen ons eerst nog filmen, Jimmy. Ge komt op tv!"

In Mechelen hadden we een late lunch samen met de luxepaardjes die met de bus waren gekomen. ("Luxepaardjes" is jaloersees voor "verstandige mensen".) Belinda, Freddy en Stijn en begeleiders Ilse en Sarah wachtten ons daar in de warme en droge foyer van Utopolis op. Na de lunch pakte Sarah Jimmy opnieuw in, en deed Jimmy hetzelfde met de cameraploeg van Music For Life — figuurlijk weliswaar. Maar toen:

–"Euhm, Johan: gaan we nog op tijd zijn?"

Jimmy had een punt: het was al bijna 16:00 toen zijn fifteen minutes of fame ingeblikt waren, en we werden om 17:10 bij Linde en co. aan de micro verwacht. Niet getalmd, dus. We zetten koers richting Boom, langs de Dijle en de Rupel, en dankzij de ondertussen opgeklaarde hemel en zowaar een lichte rugwind, kwamen we om iets voor vijf aan op het domein. Oef.

Freddy had de eer om verslag uit te brengen bij Linde, en hij mocht trots vertellen dat ze alles samen bijna 2000 euro hadden opgehaald met een fuif, verkoopacties, en de fietstocht van vandaag. Chapeau!

Ook nog het topmoment van de dag: Freddy die aan Linde vroeg, terwijl hij nog "live on air" was: "Mag ik iets vragen? Wie zijt gij eigenlijk?". "Ik ben Linde Merckpoel van Studio Brussel." Waarop Freddy, zonder gêne en enigszins beteuterd klinkend: "Ah, ik dacht Erika Van Tielen."

Na afloop aten we nog wat, en begonnen we de lange busrit terug naar Diepenbeek. Moe maar tevreden is een huizenhoog cliché (net als de term "huizenhoog cliché"), maar verdom me als het niet van toepassing was.

–"Wanneer mogen we nu naar de studio?"
–"Daar zijn we toch net geweest, Jimmy!"
–"Ah ja."

|

Commenti

Cate (olandese)

Amai Jan, chapeau hoor. Klinkt als een echt kerstverhaal (maar dan waar) 😊

9 years ago - Inappropriato

Jan (olandese)

Mij komt geen eer toe; Johan en Jimmy hebben de volledige rit met de rolstoelfiets gedaan. Ik vergezelde hun gewoon op mijn eigen fiets.

Kwestie van het hun nog wat moeilijker te maken door mijn onophoudelijke gezaag. 😊

9 years ago - Inappropriato

Johan SLECHTEN (olandese)

Zelfs de regen hield het voor bekeken na al dat gezaag 😊
Zonder Jan was het nooit gelukt !

9 years ago - Inappropriato

Cate (olandese)

Zo zie je maar, ieder negatief kantje heeft uiteindelijk ook zijn positieve kant 😊

9 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB