segui  

De Warmste Week 2019: Rolstoelfietstocht voor Dagcentrum Ac’cent van Sint-Gerardus Diepenbeek

da Jan il Saturday 28 December 2019 21:11

Behalve in extreme gevallen van polydactylie kan je het aantal edities van de rolstoelfietstocht ten voordele van Dagcentrum Ac’cent niet meer op één hand tellen. Ik ben alvast blij dat ik al sinds 2014 mag meerijden, en om onbegrijpelijke redenen nog niet subtiel ben gevraagd of ik toch niet eens een editie zou willen overslaan. Het is voor mij immers elk jaar opnieuw genieten van het gezelschap, de tocht, en de ontknoping bij Studio Brussel.

Alleen maken die rekels van Studio Brussel het ons steeds moeilijker. Was het in de beginjaren nog een doenbare dagtrip van Diepenbeek naar De Schorre in Boom, werd het in 2017 al een tweedaagse, door hun verhuis naar Wachtebeke. En dit jaar zijn ze echt helemáál aan de andere kant van het land gaan zitten: in Kortrijk! (Mag ik “Studio Brousse” zeggen? 😉) Daarom een nieuwe aanpak: Johan en zijn zoon Lars fietsen de eerste twee dagen voorop via Mechelen en Gent op de crossfiets, en op dag 3 komt Jimmy aansluiten in zijn ondertussen vertrouwde rolstoelfiets.

Voor het verslag van dag 1 en dag 2 moet ik jullie doorverwijzen naar het Facebook-album van Ac’cent. De korte samenvatting is:

Ja, sorry: ik kan de korte samenvatting niet meer lezen. De inkt is volledig van de bladzijden gelopen. Ze hebben namelijk méér dan hun deel regen gehad. Flandriens tegen wil en dank! Wanneer ik Johan en Lars aan hun eindhalte voor dag 2 (het voortreffelijke hotel-annex-zorghotel Den Briel in Gent) zie, zijn ze doorweekt en onderkoeld. Gelukkig is hun kamer prima in orde, en na een warme douche gaan we samen met de ondertussen ook aangekomen Jimmy en zijn ouders eten in Gent. En daarna dromen van droogte, waarschijnlijk.

Maar ondanks de gunstige voorspellingen, begint ook dag 3 nat en koud. Uitstellen heeft geen zin, dus vertrekt het hele peloton richting Kortrijk. Even voorstellen: Johan en Jimmy op en in de rolstoelfiets, Lars op de crossfiets, Peter en Peter op e-bikes, Jos op een mountainbike, Dirk op een koersfiets, en ondergetekende op zijn plooifiets (of vouwfiets, als u dat liever hoort). Een groot en bont gezelschap, en dan hebben we het nog niet eens over de supporters die ondertussen in twee busjes onderweg zijn vanuit het dagcentrum. Ambiance assurée. Olé!

Los van de regen verloopt de hele rit voorspoedig: geen leeglopers, geen kapotte kettingen, en zelfs geen brakke benen. Voor we het weten, staan we op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. We melden ons zoals elk jaar aan bij de actiestand, maar dan komt de ontnuchtering: de wachttijd voor het gebruikelijke praatje met de presentatoren bedraagt maar liefst vijf uur. Dat is vanzelfsprekend niet haalbaar voor deze Diepenbeekse delegatie, die nog helemaal terug naar huis moet. Gelukkig is er Jaron, de warmste werker van StuBru, om de hoofdrolspelers te interviewen. Eind goed, al goed. Het resultaat vinden jullie op de Facebook-pagina van Ac’cent. Bedankt allemaal, en hopelijk tot volgend jaar!

|

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB