segui  

Ind02: Allez hoppa, naar Alleppey!

da Jan il Sunday 24 December 2017 18:26

Zaterdag 23 december 2017: Kochi – SH66 – Alappuzha (64 km)

Die houseboats waar ik het gisteren over had, die vertrekken dus niet in Kochi, maar in Alleppey. (Alleppey is de afkorting van Alappuzha, waar ze dan toch nog een extra L hebben bijgelapt.) Dat ligt een eind zuidelijker. Er zijn twee wegen die rechtstreeks naar daar leiden: de State Highway 66, of de National Highway 66. Twee keer route 66, dus. Indien ge ooit voor een gelijkaardige keuze staat: nooit voor de National Highway kiezen. :-)

Bon, de SH66: op de kaart een saaie rechte lijn, biljartvlak en mooi langs de kust. In werkelijkheid (want er is daar nog geen Street View, dus moésten we wel ter plekke gaan controleren — alles voor u, waarde lezer! — whoa, weer een te lange zin tussen haakjes; ik begin wel opnieuw. Komt ge hier vaak? (“Na deze zever niet meer, nee!”)) In werkelijkheid valt er genoeg te zien, is hij biljartvlak (op enkele bruggen na) en loopt hij mooi langs de huizen langs de kust. We rijden lange tijd zelfs tussen twee grote waters in, maar om die te zien, moeten we van de verharde weg af. Niet erg, pauzes zijn welkom.

Wat ons de eerste dagen al direct opvalt: iedereen is supervriendelijk (maar écht supervriendelijk), en zelfs in gebroken Engels oprecht geïnteresseerd. Dat gaat zo ver dat we verschillende keren gevraagd worden om selfies te nemen met de mensen die we ontmoeten. (Als we dus binnenkort opduiken op de plaatselijke website “Belgische Boeventronies in Bollywood”, weten we waarom.) Het is een heel ander land, maar mede door die vriendelijkheid blijft de grote cultuurschok uit. Waarmee ik overigens niet impliceer dat wij/Belgen altijd supervriendelijk zijn. :-) Het is bovendien een gigantisch land, en wij hebben nu amper een halve haar ervan gezien. Stay tuned voor het vervolg! (Telt dat als cliffhanger?)

|

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB