segui  

Scan10: Jels (Denemarken) – Flensburg (Duitsland) (90 km) + einde

da Jan il Thursday 29 June 2017 12:52

Vrijdag 23 juni 2017

Voor de tweede dag op rij worden we wakker in een paardenhotel (waar gelukkig ook mensen mogen slapen). Voor de tweede dag op rij noemt dat zichzelf B&B, maar is die tweede B optioneel. Vreemd. Ook voor de tweede dag op rij: regen bij het opstaan, maar droog weer bij het vertrek. Hoezee! Het echte vertrek moet wel nog even worden uitgesteld, want voor de tweede dag op rij moet Liselotte eerst nog wat paarden aaien.

Voor de dérde dag op rij ondertussen volgen we vandaag de Hærenvejen. En die wordt vandaag zowaar nog off-roadiger dan de voorbije dagen. Al snel na de start is er een bosweg die er door de regen van deze nacht best vettig bij ligt, en de rest van de dag zijn er steeds meer en steeds langere grindwegen. Uit angst voor een stootlek, duw ik nog wat extra lucht in de banden. De eeuwige afweging tussen meer comfort voor de handen en meer rust voor het gemoed, nietwaar?

Een tiental kilometer voor de grens met Duitsland zijn we meer dan genoeg gekieteld door de kiezelstenen, en kiezen we ervoor om wat steenweg achter de kiezen te steken. Die relatief rustige steenweg leidt ons samen met een niet geheel ongunstige wind snel naar de zuiderburen (dat wil zeggen: de Dénen hun zuiderburen, dus ónze oosterburen). In het Duitse Flensburg –ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord– is het oké toeven voor een namiddag, en sluiten we ons Scandinavisch avontuur af. Dat het mooi geweest is, is hopelijk duidelijk!

(Na Flensburg volgen nog een namiddagje Hamburg, een namiddagje Aken, enkele treinreizen om die eindjes aan elkaar te knopen, en een fietsrit van Aken naar Hoeselt, Bilzen, en Diepenbeek voor enkele familiebezoeken en voor de finale treinrit terug naar huis. Maar die 80 km zijn niet "exotisch" genoeg voor een eigen blogbericht, dus hou ik het bij een enkele paragraaf tussen haakjes. Fin.)

|

Commenti

Cate (olandese)

allez, het zit er weer op ! Wat hebben we weer kunnen meegenieten....

3 years ago - Inappropriato

Jan (olandese)

En door het neer te schrijven kan ik het later zelf ook nog eens herbeleven. Wij schrijft, die blijft (nagenieten).

3 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB