segui  

Scan01: Otta – Geiranger (160 km)

da Jan il Sunday 18 June 2017 22:43

Dinsdag 13 juni 2017

Kwestie van rustigaan te beginnen, doen we vandaag een rit van 160 km en 1600 hoogtemeters. Hey, we hebben nu eenmaal niet zo veel tijd, dus de eerste vier dagen worden op z'n zachtst gezegd pittig. Niet erg, er is toch een schier eindeloze voorraad daglicht. Hoe lang onze voorraad trapkracht meegaat, zullen we onderweg wel merken. :-)

De dag is eigenlijk in drie grote delen op te delen: eerst 90 km vals plat omhoog, dan 50 km minder vals plat omhoog, en dan een plateautje en de steile afdaling naar zeeniveau. Dat eerste stuk is al best zwaar dankzij de subtiele tegenwind, maar het is vooral de klim die ons op de proef stelt. Gelukkig vallen onderweg wat dieren te bewonderen: een schattige hotelhond (Pollfoss Gjestehus og Hotell, een aanrader als stopplaats, en blijkbaar eigendom van een Nederlander) en een schichtige eland. Die waarschuwingsborden langs de weg liegen dus niet.

Hoe hoger we komen, hoe kouder het wordt. Dat klinkt logisch, en is ook logisch, maar het is toch verrassend hoé koud het precies wordt. Nog voor we de 1000-metergrens overschreden hebben, zitten we al tussen het ijs en de sneeuw. Eens aan de top, is het bar koud. De mist en regen doen er niet goed aan en maken de afdaling enigszins heroïsch. Omdat de campings vol zitten, boeken we dan maar een hotelkamer. Dat daar een sauna en verwarmd binnen- en buitenzwembad bijkomen, aanvaarden we dan maar als ons trieste lot.

|

Commenti

Cate (olandese)

klein contrast met de temperaturen hier ...

2 years ago - Inappropriato

Jan (olandese)

Ik hoorde ervan, ja. Ach, het contrast met het landschap is óók groot, en dat maakt een temporeel temperatuurcontrast wel draaglijk. Echt mooi hier!

2 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB