segui  

Ac'cent gaat rolstoelfietsen voor Music For Life 2015

da Jan il Friday 8 January 2016 10:47

Op maandag 21 december 2015 krijgt de alarmcentrale van de politie verschillende meldingen van een UFO tussen Scherpenheuvel en Boom. Trouwe lezers weten natuurlijk meteen over welk "Unidentified Fietsing Object" het hier gaat: de jaarlijkse rolstoelfietstocht naar Music For Life.

Om geld in te zamelen voor de overkoepelende vzw Stijn, fietsen enkele dapperen in twee etappes van Ac'cent Sint-Gerardus in Diepenbeek. Vorige week snelden Johan, Ronny, Gody met de koersfiets van in Diepenbeek naar de collega's van Groenhoef in Scherpenheuvel. Vandaag mag het wat rustiger, want nu rijdt Johan met co-piloot Jimmy in de rolstoelfiets het vervolg van die rit, helemaal tot op de Schorre in Boom. Naar verluidt zitten Siska, Eva en Linde (ook een boom, maar dan met kleine b) daar al vol spanning te wachten.

Het is een heerlijk ontspannen tocht vandaag. Medefietsers Peter en ik zijn blij dat we mee mogen op deze frisse maar aangename dag. Heel wat anders dan het druilerige dagje regenweer van de vorige editie, gelukkig.

Wat wel hetzelfde is gebleven, is de media-aandacht. Of nee, die is toch wel toegenomen: bleef het vorig jaar bij een snel interview onderweg, dan is het dit jaar al wat grootser. Bij een koffie na de lunch bespreekt Vincent Byloo samen met Jimmy diens mogelijkheden als verkeerslezer bij de VRT. Na keihard onderhandelen mag Vincent even met Jimmy fietsen, en sleept Jimmy nog Warmste Week-vlammetjes uit de brand om op de jas en trui van de andere deelnemers (hallo Ine, Matthias en Stijn!) te spelden.

En daar houdt het niet op: eens in Boom aangekomen, krijgen we te horen dat we weliswaar niet op de uitzendplanning staan, maar dat ze ons toch nog in de studio gaan uitnodigen. Chapeau voor de mediaprésence van heel de ploeg. De professionele (want door Studio Brussel gemaakte) filmpjes van het fietsen en het radio-interview staan trouwens op de Facebook-pagina van Ac'cent gedeeld. Zeker kijken!

Een geslaagde dag, dat moge duidelijk zijn. En zoiets kan alleen maar met de juiste ondersteuning. Speciale vermelding voor de crew in de bezembus: Ine, Matthias en Stijn heb ik hierboven al vermeld, en nu zet ik graag ook de onvermoeibare mensen in de schaduw toch in het zonnetje: Ilse en Sarah, dank jullie wel. Ik hoop alvast op een vervolg in 2016! (Als Presentator Peter en Jingle-man Jimmy dan nog willen meedoen, tenminste. Naar verluidt willen zij nu alles inzetten op een carrière in de media.)

|

Commenti

AC'cent (olandese)

Mooi geschreven verslag van een leuke dag!
enig bezwaar als we het overnemen in onze personeelskrant?

8 years ago - Inappropriato

henk (olandese)

Opnieuw proficiat met dit mooie initiatief! ik herinner me nog de blog van verleden jaar, idd een hondenweer toen.

8 years ago - Inappropriato

Jan (olandese)

Ac'cent: enkel tegen royale betaling, dat spreekt voor zich.
henk: dat kan ik alleen maar beamen. Woef.

8 years ago - Last edit: 8 years ago - Inappropriato

Cate (olandese)

Toppie! Ook al was Jan er dit jaar fysiek niet bij, gezien hij op dat moment waarschijnlijk door het luchtruim kliefde, op terugtocht van 2 warme weken richting warmste week 😉. Tenzij natuurlijk hij de persoon is die de fotoreportage op zijn geweten heeft ...

8 years ago - Inappropriato

Jan (olandese)

Cate: ge vergist u, ik was er fysiek wel bij, maar mentaal zat ik nog in warmere oorden.

Ik zou ook denken dat de flauwe zever bij de foto's onmiskenbaar de mijne was… 😊

8 years ago - Inappropriato

Johan S (olandese)

Die 'flauwe zever' tijdens het rijden was anders ook onmiskenbaar de uwe!
Mooi ritje!

8 years ago - Inappropriato

Agostinho (olandese)

Ik kan die zever anders wel "pruimen". 😉

8 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB