segui  

Dag 03, zondag 5 december 2015: Toet-toet Toot, amok bij de kok! (Sisophon → Battambang)

da Jan il Saturday 12 December 2015 15:51

We zullen maar eerlijk zijn: we hadden nog nooit gehoord van Sisophon, onze verblijfplaats van afgelopen nacht. En ook niet van die van komende nacht, Battambang. Het zijn nochtans respectievelijk de derde en vierde grootste steden van Cambodja.

Wat we dan wel al "kenden"? Angkor Wat, het grootste tempelcomplex van de hele wereld, en de hoofdstad, Phnom Penh. Maar dat is voor over enkele dagen. Eerst naar Battambang, en dat via National Highway 5, een van de weinige geasfalteerde wegen die dit arme land telt.

Het is duidelijk dat rijervaring en verkeersregels hier niet veel waard zijn. Net als mensenlevens, lijkt het. Het recht van de sterkste en de snelste dan weer des te meer. De rit is nogal stresserend, voor een groot stuk te wijten aan het vele onnodige getoeter. Oh, en de bijnadoodervaring ook, natuurlijk. Dubbel inhalen is hier schering en inslag, en wanneer een trucker Liselotte bijna meesleurt, wordt het ons even te veel.

De rit naar Battambang is dus geen aanrader: lange rechte weg, veel vrachtverkeer, en veel stof dat in het onvermijdelijke zweet blijft plakken. Wanneer we aankomen in Battambang zijn we allebei behoorlijk gaar. In plaats van te blijven koken van woede, gaan we dan maar écht koken. We nemen een kamer in een guesthouse (5 dollar, en logischerwijs zeer primitief) en nog geen halfuur later zitten we ertegenover bij Toot van Nary's Kitchen citroengras en andere geurige kruiden te pletten in onze vijzel.

We eten onze creaties (Beef Lok Lak, Fish Amok, loempia's, en banaan in kokosmelk) met een beetje trots en veel honger op. Oeps, ben ik alweer over eten bezig? Dan is alles toch nog goedgekomen!

|

Commenti

Cate (olandese)

blijkbaar is het lokale verkeer toch nog niet op de fietser afgestemd ... Smakelijk in elk geval (klinkt alvast niet slecht)

8 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB