segui  

Superklassieker Grand Boucl 2014

da Heerser il Thursday 1 May 2014 22:09

Superklassieker – Grand Boucle 140 km

Omstreeks 4h15 gaat de wekker af maar vandaag heb ik geluk, moet niet zelf rijden met de auto want om 5h00 komen ze mij oppikken. Na mijn ziekte vorige week heb ik 3 dagen rust genomen. Omstreeks 6h45 arriveren we in Oudenaarde en gaan we ons eerst inschrijven, daarna maken we ons klaar en rond 7h30 starten we.

Mijn metgezel vertrekt als een pijl uit een boog, na 4 km krijgen we al onze eerste helling, “kattenberg”. Het zijn de Vlaamse Ardennen en gaat constant op en af en op 24 km hebben we onze eerste bevoorrading die rijkelijk voorzien is. Daarna gaat de rit verder via o.a. Hotond, Paterberg, Kluisberg, en op 59 km is de tweede bevoorrading boven op de Mont Saint Aubert. Hier zijn we nog even op de foto geweest met Lucien  van Impe & Freddy Maertens en dan rijden we verder richting Roubaix. De wind zit hier een beetje in het nadeel en op 83 km krijgen we Carrefour de L’arbre, hier gaat het gashendeltje helemaal open en word eigenlijk opgehouden door de volgwagens van de vedetten. Nadat we de nodige fotos genomen hebben beginnen we aan Gruson en even later Hem, daarna is het genieten tot aan de Velodrome in Roubaix waar we nog een ronde kunnen maken op de piste.

Nu alleen nog terug geraken in Oudenaarde voor een groot deel langs de schelde, de laatste 5 km krijgen we alsnog regen maar dat kan de pret niet bederven. Uiteindelijk heb ik 148 km op de teller staan.

|

Commenti

Charles DELHAYE (olandese)

Ja, zo te zien weeral ferm gereden;proficiat !

7 years ago - Inappropriato

Cate (olandese)

terug de oude 😊, en dikke proficiat. Wat staat er nog op je programma? Het blijft maar komen ...

7 years ago - Inappropriato

Heerser (olandese)

@Cate ik zou zeggen blijf het volgen want van elke rit maak ik een klein verslag ... er staan nog een paar toppers op het programma ...

7 years ago - Inappropriato

Jan (olandese)

Ik heb hier nog de autobiografie van Maertens liggen. Aparte mens, geloof ik. En ge staat zo te zien een pak scherper dan hij momenteel. 😊

Pieter Derdeyn niet tegengekomen onderweg?

7 years ago - Inappropriato

Heerser (olandese)

@Jan Ik kom de Freddy zo een keer of 3 tegen in het jaar omdat ik in die buurt ga fietsen en de Pieter heb ik niet gezien, was zeer vroeg weg ... Inderdaad ik stap scherp op dit moment, dat heb je goed gezien!!

7 years ago - Inappropriato

derdeyn.pieter (olandese)

Ik was inderdaad vroeg weg 😉 om de drukte op de kasseinen te vermijden... ben als eerste op Mont Saint Aubert aangekomen en ook als eerste op de piste in Roubaix...
Volgend jaar toch eens dat extra groene lusje er bij nemen; dan ben ik beter opgewarmt tegen dat de koppenberg eraan komt... Nu was hij daar al na 7km... en is niet echt aangenaam met 'koude' benen.

7 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB