segui  

Liége-Bastogne-Liége 2014

da Heerser il Sunday 27 April 2014 12:48

Liëge-Bastogne-Liëge 167 km

Wat vooraf ging.

Deze week was een slechte week voor mij door gezondheidsprobemen, keelpijn en verkoudheid. Antibiotica moeten nemen waar ik dan een alergische reactie op doe, weer naar de dokter en ander medicatie. Dat belooft!!!

Op vrijdag ben ik mijn startnr. al gaan halen en kon ik al eens kijken waar ik mijn auto kon parkeren. Zaterdag morgen ben ik om 4h opgestaan en tegen 4h45 ben ik vertrokken naar Luik. Om 5h05 ben ik aangekomen en heb op 200 meter van start mijn parking gevonden. Klokslag om 6h35 ben ik vertrokken voor mijn calvarietocht, tot aan de eerste bevoorrading (48 km) heb ik al meer dan 700 meter hoogteverschil genoteerd en nog geen helling gehad. Tot nu toe alles ok, onmenselijk veel gesnotterd en nog wel keelpijn. Op 55 km komt de eerste helling, L’ancienne Barrière (4800 m + 4,7% gem.), daarna op 73 km terug bevoorrading. Direct daarna weer koud gepakt met Côte de la Haute Levée (3800 m + 5,6% gem.), dan volgt Col du Rosier (4500 m + 5,7% gem.). Op 116 km is de laatste bevoorraad, daarna krijgen we dadelijk Côte de la Redoute (1650 m + 9,7% gem.), hier zou van horen zeggen 300 keer phil zijn aangebracht op de weg. Ik heb ze niet geteld maar het waren er veel, nu richting Côte des Forges (2100 m + 6% gem.), mijn luchtwegen zijn nu compleet open. Op 142 km komt voor mij een onbekende Côte de la Roche aux Faucons (1500 m + 9,9% gem.), aan de voet nog een redbull gedronken en dan beginnen we eraan, doorgaans goed gegaan maar er zitten toch pittige stukken tussen. In de afdaling is er toch weer iemand van de weg gegaan en ambulance is al ter plaatste. De laatste helling is Côte de Saint Nicolas (1400 m + 7,6% gem.), ondanks het verkeer waardoor ik op de stoep naar boven moet is dit mijn beste naar mijn gevoel. Oef het zit er op, was nochtans met een klein hartje vertrokken.

 

Besluit: Ondanks mijn verkoudheid en keelpijn heb ik dit vrij gemakkelijk tot een goed einde gebracht en kan dus alleen maar dik tevreden zijn. Mijn kasseitje is binnen doordat ik het drieluik hebben gereden van Skoda challenge ( RVV, PR en LBL). Mijn komplimenten aan de organisatie want de 3 tochten waren goed geregeld, is iets waar ik zeker terug zal keren. Mijn Garmin heeft ook weer goed gescoord, 7h30 opgestaan en batterij heeft nog 53% dus moet mij geen zorgen maken voor tochten van 12h.

|

Commenti

Jan (olandese)

Knap gereden gisteren, en vandaag nog op tijd uw verslag getypt om live de profs te kunnen volgen op tv. 😊

Die onmenselijk vroege wekkers, is dat om de grote massa voor te zijn, of staat ge gewoon graag 's nachts op?

9 years ago - Inappropriato

Charles DELHAYE (olandese)

Goed gereden,na al die miserie van de voorbije
dagen !

9 years ago - Inappropriato

Heerser (olandese)

@Jan , het belangrijkste is om zo dicht mogelijk bij de start te staan zodat ik als ik terug kom niet ver moet rijden om aan de auto te geraken, nu stond ik weer 200 m van de finish en dan ben ik meestal ook de grote bende voor. Dus elk nadeel heeft zijn voordeel.

9 years ago - Inappropriato

Heerser (olandese)

@Charles , bedankt voor de reacties

9 years ago - Inappropriato

Cate (olandese)

Amai, plooien staat ook niet echt in je agenda 😉. Proficiat, de combi antibiotica en redbull werkt blijkbaar goed ! En de voldoening achteraf nog zo groot ...

9 years ago - Inappropriato

Heerser (olandese)

@Cate , Plooien staat inderdaad niet in mijn woordenboek en die redbull was best wel lekker voor ne keer alsook de voldoening die altijd groot is bij een klassieker ...

9 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB