segui  

Sporta – La Cannibale.

da Heerser il Friday 28 June 2013 00:25

Na de “Passo Dello Stelvio” waren we er klaar voor om deze Cannibale ook weer tot een goed einde te brengen. Op donderdag morgen 01.00h vertrekken we richting Provence om dan tegen 14.00h te arriveren in onze Chambre d^hotes “Le mas des cigales”. Vandaag staat in het teken van rusten en goed eten. Ik kan het toch weer niet laten om eens naar de top te rijden langs de kant van Malaucene en moet toch weer vast stellen dat de berg soms niet te temmen is. Een ongeval met een fietser rond 3 km van de top, ambulance was erbij en ik hoop dat het goed is afgelopen. Toch maar door naar de top maar het was er koud en in de wolken.
Op vrijdag morgen plan ik een tochtje naar Bédoin via Malaucene en col de la madeleine, de beentjes voelen goed en hou het rustig en na een terraske bij Olivier keer ik terug naar Vaison. Deze 50 km geven mij een goed gevoel voor morgen.
D-day : Na een goed ontbijt om 4.30h maak ik mij klaar en vertrek ik omstreeks 5.15h naar bedoin waar ik de dag ervoor al een goed plaatske voor mijn auto heb uitgezocht. Agostinho arriveert 5 minuutjes later dan ik. Nadat mijn fiets klaar was stel ik vast dat ik mijn wielertruitje met korte mouwen ben vergeten in de chambre d^hotes gevolgd door ne goede vloek. Wat nu, heb alleen maar een midzomerjas bij met lange mouwen. Om 6.15h is natuurlijk nergens een jasje te vinden, ik heb geen keuze en weet nu al dat ik ga zweten.Na 6 km merk ik al dat Agostingo niet zijn dagje heeft en besluit maar op hartslag naar boven te rijden, klim verloopt vlot en na 2h06 bereik ik de top. De afdaling naar Sault verloopt zalig met het nieuwe asfalt. In Sault ga ik op zoek naar een fietswinkel, dit kost me toch wel 30 min. Maar ik word er niet rouwig om want heb nu een fris truitje met korte mouwen, wat een verschil. Ik voel mij super goed in mijn sas en Col de L’homme mort gaat vlot net als de afdaling. Col de Saint Jean word met het nodige verstand genomen want de steentje blijven regelmatig aan de ketting hangen wat voor 1 persoon al geresulteerd heeft in een afgebroken derailleur. De afdaling is ook bezaaid met steentjes dus word deze ook met de nodige voorzichtigheid genomen. Col de Perty verloopt ook weer vlot, de bevoorrading op de top is nu wel wel gekomen en de chips gaat er vlot in, dit doet me heel goed net zoals de appelsienen en de sportdrank. Vele zeggen dat deze Cannibale zwaarder is dan vorig jaar, tot op dit moment merk ik er niks van. In de afdaling weer goed eten en drinkenen voordat we het weten krijgen we nog een extra colletje van 2 km La Rochette du Buis en de beklimming van Col D’Aulan stelt niks voor. Na de afdaling volgt er een moeilijk stuk tot Sault en de wind staat niet echt in het voordeel en met redelijk wat reserves bereik ik Sault. Daar besluit ik om een terrasje te doen en een Cola te drinken terwijl ik mijn vrouwtje gerust stel dat alles in orde is, had een schrik gepakt met dat ongeluk dat we gezien hebben. Daarna nog wat bevoorrading opgeslagen en drinkbussen nog eens gevuld en hop we beginnen aan de laatste klim van de dag. De rust heeft geen goed gedaan want de eerste km draaien vierkant maar na een paar km draait alles weer gesmeerd. Ongeveer 3à 4 km van chalet Renard neem ik nog wat drinken en bevoorrading om dan mijn weg naar de top verder te zetten. In de laatse bocht stop ik nog even aan de gedenkplaat van Brugge – Ventoux, neem nog een gelleke en drink nog wat en de laatse meters worden nog overwonnen. Yes IDIDIT again, nu volgt mijn lievelings ding, afdalen naar bédoin. Met een max. snelheid van 88,8 km/h arriveer ik om 17.45h in Bédoin.
Dit was een perfecte dag waar ik op geen enkel moment in de problemen ben geweest + ik arriveer 1h30 sneller dan vorig jaar, van een verbetering gesproken. Bij deze is het bewezen dat ouder worden niet altijd slechter is. Tot volgend jaar Kale!!

Bij deze nog wat gegevens van mijn Bryton:
Gem. / Max. hartslag: 136 / 166
Verbruik: 7495 Kcal
Hoogtemeters: 4596
Temp. Gem. Min. Max. : 22,6°c / 11°c / 34°c
Gem. / Max. snelheid: 18,9 / 88,8
Tot. Afstand: 195,5 km
Tot. Rijtijd: 10h20

|

Commenti

henk (olandese)

Mooie cijfers van je Bryton, proficiat man ! Nog uitdagingen te gaan dit jaar ?

10 years ago - Inappropriato

derdeyn.pieter (olandese)

Sterk gereden... je zit blijkbaar in een piek-periode...

10 years ago - Inappropriato

Cate (olandese)

Je palmares wordt mooi verder aangevuld ... 😊.
En de conditie is er blijkbaar ook wel.
Proficiat hé

10 years ago - Inappropriato

advocaat (olandese)

leuk dat je ook tijd neemt voor jezelf en de omgeving, fietsen is meer dan alles willen geven

10 years ago - Inappropriato

Agostinho (olandese)

Knap gereden. Sterke prestatie, maar ik wil je toch even verbeteren. Je vergelijkt je gereden tijd van dit jaar met je totaaltijd van verleden jaar. Dat kan natuurlijk niet. Dit jaar reed je 10hr 06' 39" tot op de top. Verleden jaar 10hr 26' 40". De winst is dus 20 minuten en geen 1,5 hr. Maar, het doet geen afbreuk aan de prestatie. Chapeau. Iets wat ik niet kan zeggen. 😉

10 years ago - Inappropriato

Heerser (olandese)

Ik arriveer inderdaad 1h29 sneller dan vorig jaar. Vorig jaar arriveerde ik op de top om 18h51 en dit jaar arriveerde ik op de top om 17h22.

Ik maak de vergelijking van arriveren op de top van dit jaar met vorig jaar en niet gereden tijd.

10 years ago - Inappropriato

Agostinho (olandese)

Dat betekent dat je niet alleen sneller gereden hebt maar ook minder pauze genomen hebt. Vraagje : Staat je uur op de Bryton niet fout? Op de pagina van je rit geeft hij 04:31 aan als vertrekuur.

10 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB