segui  

Kwaremont Belisol Classic 28.04/2018

da danny.vergucht il Tuesday 1 May 2018 19:48

Met de wind op kop naar Kuurne gefietst via Moregem, Anzegem, Vichte, Harelbeke om uiteindelijk na 30 km Kuurne te bereiken. Aan de startplaats was het rustig omdat de meeste deelnemers al vertrokken waren. Iets na tien dan maar gestart terug richting Oudenaarde. Nu met de wind in de rug was het aangenaam fietsen.

De Tiegemberg moest als eerste helling beklommen worden en er zouden nog vele volgen. Zoals de Blaarhoekstraat te Gijzelbrechtegem. Na 64 km kwam Oudenaarde in zicht en meteen ook de eerste echte kuitenbijter: de Vlaamse Ardennen Dreef. Nee het vlotte helemaal niet, afzien was het op de toch wel steile helling.

Dan volgde nog de Kapelleberg en via een mooie weg bereikten ik Schorisse na 74 km waar ook de eerste bevoorrading was. Groot was mijn verbazing dat ik toch echt moest zoeken om nog iets te vinden. Buiten peperkoek en een stuk wafel helemaal niets. Van fruit of banaan bijvoorbeeld was er helemaal geen sprake. Water was er nog genoeg en als je goed keek stond er op een tafel nog een grote bidon energie drank die ook al bijna leeg was. Het zekere voor het onzekere gekozen en mijn bidon alsnog gevuld want je weet maar nooit. Eigenlijk toch triestig voor een Grinta tocht. Maar kom de fiets opgeklommen voor de rest die nog moest afgelegd worden.

Eén rondje van 35 km met vele hellingen en met de wind als voortdurende spelbreker. De Steenberg, Molenberg, Maudries en Berendries als voornaamste heuvels. De tweede bevoorrading was terug aan de kerk van Schorisse. Groot was mijn verwondering dat het hekken reeds gesloten was! Ja het is waar dat het reeds twee uur in de namiddag was maar zo vroeg alles sluiten dat vind ik toch wel straf. Gelukkig had ik mijn bidon toch bij de eerste keer bijgevuld. Dan maar verder gefietst met de felle tegenwind richting Ronse. De Kwaremont liet ik maar links liggen want veel zin had ik toch al niet meer.

Na 134 km thuisgekomen en wat kan ik van deze rit zeggen. Niet veel positiefs, de bevoorrading was karig en de tweede was er helemaal niet meer. Nochtans had ik er wel voor betaald. Hopelijk de volgende keer beter.

link parcours

|

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB